- Dette er dagens fantastiske gladnyhet fra oss, sier generalsekretær Frode Jahren i LHL.

Det svenske selskapet Hemfosa satser beinhardt og utvider i Norge. I praksis betyr det at selskapet investerer cirka én milliard kroner i det nye storsykehuset på Jessheim Nord.

- Dette er en fantastisk og historisk dag. Jeg har aldri vært med på en større og bedre dag i min tid i LHL, sier Jahren til EUB.

Byggingen av det nye storsykehuset vil starte allerede i august. Målet er at det skal stå ferdig og tas i bruk i januar 2018.

- Dette vil gi rom for minimum fem hundre lokale arbeidsplasser. Det vil være fantastisk for hele regionen, sier Jahren.

Sykehusprosjektet vil utvikles i et samarbeid mellom Hemfosa og eiendomsutvikleren Aspelin Ramm.

LES OGSÅ: Ett skritt nærmere LHLs nye sykehus

Utvikler innholdet

- Vi har jobbet hardt og sett fram til denne dagen lenge. Vi har vært i tett og fin dialog med Aspelin Ramm i halvannet år. Det betyr enormt mye å få realisert disse planene. Nå ligger alt til rette. Det er helt fantastisk. Jeg har nesten ikke ord, sier Jahren.

- Nå kan vi sette alt inn på å forme og utvikle selve innholdet i sykehuset.

- UNIK MULIGHET

I Hemfosa er de også euforiske.

- Investeringen i et nytt sykehusprosjekt ved Gardermoen innebærer en unik mulighet for oss til å komme inn i dette ekspansive området, og befeste vår posisjon som en kraftfull aktør på det norske markedet. Vi er også glade over å gjøre denne satsingen sammen med et velrenommert og erfarent eiendomsutviklerselskap som Aspelin Ramm, sier Jens Engwall i Hemfosa.

Det er allerede inngått en 25 år lang leieavtale med Lansforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL).

LES OGSÅ: Stående applaus for nytt LHL-sykehus

Hemfosa opplyser at deres investering på 1 milliard kroner er cirka 65 prosent av den totale prosjektkostnaden.

- I denne summen inngår også en investering i jordareal og infrastruktur for området, sier Engwall.

Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm er også naturligvis strålende fornøyd med å ha fått på plass investoravtalen.

- Vi har jobbet lenge med forberedelsene til dette prosjektet. Dette er noe vi har store forventninger til. Kombinasjonen av LHLs posisjon innen norsk sykehusbehandling, Hemfosa sin tyngde og erfaring og vår egen erfaring innenfor innovativ eiendoms- og områdeutvikling er unik, sier Bøyum.

LES OGSÅ: - Nytt LHL-sykehus det eneste rette

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.