• VIL HA TID. Konstituert rådmann Erlend Eggum i Ullensaker foreslår å bruke tid på å sikre at tallene bak svømmehallprosjektet stemmer. (Akrivfoto)
  • PRATET. Janka Holstad og Ulllensaker Arbeiderparti pratet med Fremskrittspartiet om å utsette svømmehallprosjektet.
  • PRATET. Ordfører Tom Staahle og Fremskrittspartiet pratet med Arbeiderpartiet om å utsette svømmehallprosjektet.

Og nå foreslår administrasjonen i Ullensaker kommune å vente til september med å vedta det endelige svømmehallprosjektet. Den politiske behandlingen starter i utvalgene neste uke, men anbefalingen fra rådmannen er klar: Ikke ta forhastede beslutninger, men vent til alle tall er kvalitetssikret. «Endelig beslutning på svømmehall tas i kommunestyret i september, etter at forhold som påvirker inntektsmulighetene i anlegget er kvalitetssjekket» skriver han blant annet i forslaget til vedtak.

VIL HA BEDRE TALL

– Vi føler vi ikke har oversikt over de faktorene som påvirker hvor mange betalende besøkende et anlegg vil ha. Vi har en rapport som sier noe om det, men dersom vi bruker litt lenger tid vil tallene våre være bedre. Akkurat nå er vi usikre, sier konstituert rådmann Erlend Eggum i Ullensaker.

– Vi må få klarhet i hvilke grupper som vil bruke anlegget mye. Idretten og skolene betaler ikke inngangsbillett, og det kan påvirke bunnlinja til et svømmeanlegg, sier han.

Eggum understreker at forslaget ikke vil innebære en forsinkelse av byggeprosessen.

– Vi vil kunne starte opp med detaljplanleggingen i oktober, selv om den endelige beslutningen flyttes til september, sier han.

FRP OG AP SNAKKET SAMMEN

Svømmehallprosjektet kunne blitt utsatt allerede i forbindelse med budsjettarbeidet for 2017. EUB vet at Frp og Ap snakket sammen om å danne flertall for å få prosjektet utsatt, til tross for avtalen som ble inngått mellom Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig folkeparti etter valget i 2015. Det ble imidlertid ikke noe av stemme-samarbeidet, og det ble satt av 300 millioner kroner på budsjettet. Verken Frp eller Arbeiderpartiet vil kommentere samtalene. Både Ap og Frp gir uttrykk for at de må sette seg inn i tallene og diskutere saken før de kan si hvordan de vil stemme nå. Det samme sier Venstre. Senterpartiet sier de ikke ønsker å stanse svømmehallprosjektet nå. Høyre og Krf sier klart at de vil stemme for.

– BLIR FOR LITE

Derimot har Harald Espelund ingen problemer med å si hva han mener. Espelund er tidligere ordfører i Ullensaker og nå nestleder og politisk ansvarlig i Ullensaker Frp.

– Det foreslåtte anlegget er alt for lite, sier han.

– Det er mulig å bygge et anlegg til 500 millioner kroner som vil utløse mellom 100 og 150 millioner kroner i spillemidler. Når en i tillegg vil få refundert moms på 100 millioner kroner fra et slikt prosjekt, ender man opp med en netto kostnad på rundt 300 millioner kroner, akkurat som budsjettert, sier han.

Alle møtes mandag ettermiddag

Den politiske ledelsen i Ullensaker har innkalt alle hovedutvalgene til et felles møte om svømmehallprosjektet mandag. Årsaken er at man vi gi lik informasjon til alle i forkant av den politiske behandlingen i utvalgene. Det er særlig innholdet i rapporten som beregner besøkstall og inntekter som skal diskuteres på fellesmøtet.

Fellesmøtet etterfølges av møte i hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur, der også svømmehallprosjektet er tema. Hovedutvalgene diskuterer saken mandag, tirsdag og onsdag. Formannskapet behandler saken tirsdag 6. juni, mens kommunestyret får på bordet tirsdag 13. juni.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.