I dag skal Hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus behandle forslaget fra fylkesrådmannen om å flytte den offentlige tannhelsetjenesten fra Nannestad til Råholt. I forslaget ligger det også at tannhelsetjenesten i Eidsvoll flyttes til Råholt.

- Arbeiderpartiets gruppe vil støtte MDGs forslag om å utsette saken om ny tannklinikk på Øvre Romerike, og ber fylkesrådmannen vurdere videre drift av Nannestad tannklinikk. Dette på grunn av sterke reaksjoner lokalt. I lørdagens utgave av EUB redegjør ordfører Hans Thue for belastningen nedleggelse av tannklinikken i Nannestad fører til for kommunens innbyggere. Det stilles også spørsmål ved argumentene i saken om brannsikkerheten og dårlig ventilasjonsanlegg ved dagens klinikk. Avstanden mellom Nannestad sentrum og Råholt er om lag 17 kilometer, men med buss er reisetiden én time og tjue minutter én veg. Plasseringen på Råholt er en grei løsning for Eidsvolls befolkning, men ikke for Nannestad, sier Jørn Fraurud, fylkestingsrepresentant for Akershus Arbeiderparti.

Hele MDGs forslag lyder:

1. Vedtak om plassering av ny tannhelseklinikk som dekker tannhelsebehovet til befolkningen på Øvre Romerike utsettes.

2. Fylkesrådmann bes utrede og komme tilbake til alternativ plassering av ny tannhelseklinikk på Øvre Romerike som oppfyller kravene til kollektivdekning og tilgjengelighet.

- En eventuell sentralisering på Jessheim, som MDG tar til orde for, fører til at også eidsvollinger får lang reiseveg, noe som i liten grad hjelper Nannestads innbyggere, sier Fraurud.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebok

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.