– Nå holder det! Det er ikke billig å bo her fra før. Renovasjon og andre kommunale avgifter koster mye – og så skal vi altså få eiendomsskatt på toppen. Dette kan vi ikke finne oss i, mener de to.

De planlegger en demonstrasjonsmarsj 14. mai 2018, dagen før i kommunestyremøtet .

– Flere politikere har sagt at de vil stille opp for å svare på spørsmål rundt eiendomsskatt og hvorfor kommunen ikke har utnyttet inntektspotensialet den har hatt. Vi må ta kraftig tak i denne saken. Eiendomsskatt vil vi ikke ha fra 2019, sier Skabelund-Johansen.

De to har koblet sin «Folketog mot eiendomsskatt» opp mot Moes protestside, og de forteller at de har begynt å få inn henvendelser fra flere som vil være med.

– Dette er en sak som engasjerer, og jeg er trist og lei på bygdas vegne, sier Skabelund-Johansen.

MANGE KOMMENTARER

EUBs saker om eiendomsskatt har engasjert folk. Kommentarene har vært mange, og de aller fleste er av negativ karakter.

I tirsdagens avis sa Tommy Karlsen sin mening. Han er heller ikke velvillig innstilt til skatten.

En kommentar lød slik:

«Takk for at du tar opp dette. Enig med deg. Mine barn går ikke på fritidsaktiviteter, og nå måtte vi prioritere enda litt mer, og sa opp SFO- tilbudet til minstemann. Hva blir det neste vi må kutte ut for å ha råd til å bo i huset vårt? Vi har bare en bil, begge jobber fullt til tross for helseutfordringer, og vi handler det vi trenger av varer og tjenester i Sundet, for å støtte de få butikkene som er igjen … Vi føler virkelig at vi blir motarbeidet av kommunen, ja. Ikke redd eller flau for å si det – for ente gang.»

Da EUB kom med nyheten om innføring av eiendomsskatt, lød en av kommentarene: «Ja da blir det flytting fra denne kommunen før 2019», mens andre skriver: «Nå må de gi seg, vi blir skattet ihjel. Skal vi betale skatt på ting vi allerede har betalt div. skatter og avgifter fra før på. Blir rasende på måten våre politikere oppfører seg på … tragisk.»

LES OGSÅ: Innfører eiendomsskatt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.