Kommunestyret i Ullensaker vedtok mandag kveld kommunedelplanen for Jessheim sørøst. Det innebærer at bygging av den omstridte omkjøringsvegen over Langelandsfjellet nå er endelig avgjort. I samme plan åpnes det også for boligutbygging i samme område.

Som EUB har omtalt flere ganger tidligere har byggingen møtt sterk motstand, og fra talerstolen refererte ordfører Harald Espelund til at han senest forrige uke mottok over 2000 underskrifter mot rasering av Jessheimmarka. Ordføreren understreker at området skal utvikles med veg, turstier og friluftsområder, snarere enn å bli rasert.

- BARE BEGYNNELSEN

- Jeg tror at når vi ser Jessheimmarka ferdig utbygd, og parkene og framkommeligheten ligger der, så vil en nikke og si at det nok var et korrekt vedtak for at Jessheim skal bli en funksjonell by, i første fase. Så er dette bare begynnelsen på hvordan trafikken i Ullensaker skal utvikle seg og avvikles på en god måte, sa Espelund før stemmegivningen.

UTSETTELSE NEDSTEMT

Venstres Roger Axelsson fremmet forslag om å utsette avgjørelsen, mens Arne Arnesen fremmet et tillegg fra Arbeiderpartiet der flere utbyggingsområder ble foreslått bevart som grøntområder. Disse falt med henholdsvis fire og tolv stemmer, mens det opprinnelige vedtaket ble banket gjennom med 29 stemmer.

LES OGSÅ: I 30 år har det vært planer om ny veg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.