Det ble kjent under et allmøte i avisen tirsdag formiddag.

– Jeg har hatt min stilling i avisen i seks år, og har kjent på at jeg begynner å bli rastløs og ønsker nye utfordringer. Da ville jeg ikke la denne muligheten gå fra meg, sier Roger Aarli-Grøndalen.

Han overtok som ansvarlig redaktør og administrerende direktør etter Terje Granerud i 2012.

Inn i fagpressen

Aarli-Grøndalen går nå over i en ny redaktørjobb, som ansvarlig redaktør for fagbladet Journalisten som utgis av Norsk Journalistlag.

– Mediebransjen er utrolig spennende, og er et område jeg er veldig opptatt av å både lese og skrive om. I Journalisten kommer jeg i starten til å ville satse på mediekritikk gjennom klassisk journalistikk, og se nærmere på hvordan journalistikk og teknologi vil påvirke framtiden.

Spennende og slitsomt

– Hvordan vil du oppsummere dine seks år som toppleder i EUB?

– Det har vært veldig spennende, utfordrende og slitsomt. Jeg tror ikke mange er klar over hvor store endringer vi faktisk har gjennomgått, sier Aarli-Grøndalen.

Han ramser opp alt fra å gå ut av annonsesamkjøring, nye plattformer for alle kanaler – både redaksjonelt og kommersielt, stor samarbeidsavtale med Hamar Media og innføring av digital brukerbetaling.

– Det siste er kanskje det jeg er mest stolt av og fornøyd med. I fjor hadde vi en dobling i antall digitale abonnenter, sier han.

– Hva kommer du til å savne mest?

– Alle de flinke folka som jobber her, svarer han kontant.

LES OGSÅ: EUB inngår samarbeid med Hamar Media

– Helst ikke skjedd

Styreleder, Jan Morten Drange, synes det er trist å miste dagens EUB-sjef.

– Vi beklager dette, og hadde helst sett at dette ikke hadde skjedd. Når det et sagt, så ønsker vi Roger lykke til videre. Jeg er også overbevist om at vi kommer til å finne gode løsninger for EUB på både kort og lang sikt, sier Drange.

Erfaren og kunnskapsrik

Styrelederen i Journalisten, Katrine Strøm, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi er svært fornøyd med få inn en erfaren og kunnskapsrik leder som Roger, og er trygge på at han vil ta redaksjonen i Journalisten videre i den positive utviklingen fagpublikasjonen er inne i, sier styreleder Katrine Strøm.

– Hans resultater i et bredt spekter av redaksjoner han har ledet, og hans levende interesse for journalistikk og norske og internasjonale medier pekte ham tidlig ut som en meget interessant søker. Dette er et godt valg for Journalisten, sier Strøm.

– Jeg kommer til å yte maks til jeg låser og går, og er heldigvis trygg på at vi har flinke folk og kompetanse internt til å fortsette avisdriften på en god måte framover, avslutter Roger Aarli-Grøndalen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.