Det skjer etter et forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, KrF, Venstre og Alternativ Ullensakerliste. Bakgrunnen er at posisjonspartiene mener det er mulig å få mer for områdene enn det noen av budgiverne er villige til å gi. Det meste av diskusjonen rundt eiendomssalget har vært untatt offentlighet. Det er likevel på det rene at salg av område B5 ville gitt kommunen om lag 600 millioner kroner i inntekter. I tillegg til B5 eier kommunen to andre områder i Gystadmarka som også vurderes solgt.

Debatten i kommunestyret bar preg av overraskelse.

Les også: Budgiverne reagerer på prosessen

- EN SKANDALE

Lars Egil Berg var ikke nådig.

- Det er en skandale å avlyse salget nå, sier Lars Egil Berg.

- Vi har lagt ned en stor jobb i å selge, vi har arbeidet med dette over to perioder, og det framstår som et veldig overraskende forslag. Det kan se ut som om vi lar oss presse til å ta en ny runde på dette, sa Berg fra talerstolen.

Les også: Espelund er kritisk

Les også: - Det han holder på med nå er farlig

HAUSSET OPP FORVENTNINGENE

Janka Holstad (Ap) sa seg enig med Lars Egil Berg.

- Dette er et svært overraskende forslag til vedtak. Jeg opplever at forventningene til hva vi kan få for området er hausset opp. Det som bekymrer meg, er at vi setter en standard for hvordan Ullensaker kommune behandler kommende tomtesalg, sa hun.

LAR SEG IKKE PRESSE

Karianne Raad Wangaard (H) avviste at flertallet lar seg presse.

- Tvert imot. Hadde vi latt oss presse, ville vi valgt en av budgiverne. Vi gjør dette fordi vi har forventninger til pris som vi ikke oppnår i denne runden, sa hun.

DETTE ER VEDTAKET

Dette er vedtaket kommunestyret gjorde i ettermiddag:

* Ullensaker kommune har vurdert de innkomne budene på delområde B5 Gystadmarka og finner budene for lave og avlyser konkurransen i tråd med betingelsene som er gjort kjent i utbyggingen.

* Administrasjonen bes å iverksette en prosess for å se på en framtidig salgsprosess for delområdene i Gystadmarka og hvordan denne kan sikre bedre forutsetninger i forhold til prissetting og utnyttelse av arealene. Dette gjøres i tett dialog med kommunestyret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.