Kostnadene for oppgradering av renseanlegget kan i verste fall passere 300 millioner kroner.

– Da må i så fall alt gå galt slik at vi ikke får noe ut av de pågående tvistene. Vi tror vi har gode krav og holder oss til budsjettet på 282 millioner kroner, sier rådmann Knut Haugestad.

– Det er pr. i dag ikke behov for tilleggsbevilgninger siden mulig utfall av rettstvistene ikke er hensyntatt i prognosen, opplyste rådmannen da formannskapet sist tirsdag fikk en orientering for lukkede dører.

– Men det er klart at forsinkelser og de pågående tvistene koster penger, sier ordfører John-Erik Vika.

PROSJEKT UTEN STYRING

Den store oppgraderingen av renseanlegg var opprinnelig kostnadsberegnet til 129 millioner kroner. Anlegget skulle stått ferdig 1. desember 2013, men er ennå ikke offisielt åpnet.

Bli med inn i renseanlegget!

En granskingsrapport konkluderte for vel ett år siden med at prosjektet hadde manglet styring og kontroll. Flere personer som hadde ansvar i forbindelse med prosjektet, har sluttet i kommunen.

SØKSMÅL

Eidsvoll kommune vedtok i september i fjor å gå til sivilt søksmål mot to av entreprenørene som var med på byggingen av renseanlegget. Begrunnelsen er at kommunen mener de har fått for mye betalt.

Kommunen har av den grunn holdt tilbake penger som firmaene mener de har krav på. Dette gjelder også et tredje selskap der kommunen mener firmaet først må utbedre mangler. Dette selskapet har saksøkt kommunen for å få pengene, og kommunen har svart med et motsøksmål.

Én bedriftsleder er anmeldt for grovt uaktsomt bedrageri.

JURIDISK ORIENTERING

Under det lukkede formannskapsmøte ga kommunens advokat, Anne Christine Kroepelien i advokatfirmaet Mageli, en orientering om de pågående tvistene.

Det har vært forhandlinger mellom partene, men foreløpig har det ikke kommet til noen enighet.

– KAN BLI MINNELIGE LØSNINGER

Sakene ser ut til å ende i retten, og Øvre Romerike tingrett har, ifølge Romerikes Blad, allerede avsatt tre uker til behandling av én av sakene.

– Men det er fortsatt ikke for seint å få til minnelige ordninger, poengterer rådmann Knut Haugestad.

– Dette er krevende saker, men vi mener vi har gode krav, sier han.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

Tidslinje over utviklingen i Bårlidalen-saken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.