Snøfallet denne vinteren har vekket skigleden hos mange av oss, og Hurdal skisenter har hatt en bra januarmåned. Men så har det dabbet litt av i februar.

– Vi lurer litt på om folk kjørte litt fra seg i januar, sier en av eierne, Lise Kragset Furuseth.

Til tross for gratis sesongkort til alle barn født i 2008, og en stor økning i antall besøkende sammenlignet med i fjor, er ikke Hurdal skisenter helt i mål.

Forsiktig optimisme

30 prosent økning virker ganske mye, og selv om eierne er glade for den fine vinteren vi har fått, er de forsiktige med å juble for tidlig.

– Vi har puttet inn en del midler i dette. Vi har en langsiktig plan, men det er jo klart det er begrenset hvor mange år på rad man kan gå i minus, sier Kragset Furuseth.

Hun forklarer at skisenteret har et lite nedslagsområde, med rundt 3000 som bor i nærheten, og ingen tilknytning til kollektivtransport. De trenger flere besøkende, spesielt i helgene.

– Men vi har tro på stedet, og det skal bygges 400 hytter i nærheten, og det vil øke nedslagsfeltet, slår Kragset Furuseth fast.

Det er fortsatt 30 dager igjen av sesongen, og Kragset Furuseth benytter seg av muligheten til å skryte av skibakken.

– Det er helt magisk i bakken, du tror det ikke før du får se det. Man kan kjøre overalt, også utenfor bakkene, sier hun entusiastisk.

Publikumsflukt

Nannestad skisenter Åslia fikk med nød og neppe åpnet skibakken selv i år, med en hårfin margin. De hadde problemer med å få vann til snøkanonene, og var helt avhengig av Vårherre.

– Ting var usikkert, men så fikk vi den snøen vi ikke engang turte å håpe på, sier styremedlem i Nannestad skisenter, Espen Haldorsen.

Han sier videre at de med usikkerheten i starten av sesongen tatt i betraktning, har hatt bra besøk.

– Vi har nok på grunn av problemene hatt en viss publikumsflukt, men vi er fornøyd. Da vi åpnet satte vi opp et budsjett, og vi ligger i forkant av det, forklarer Haldorsen.

Nå skal det sies at budsjettet ble satt opp med baktanken om at det kunne begynne å regne, eller bli mildvær, som hadde ført til stenging av bakken igjen. Dette har heldigvis for Åslia og alle skiglade i Nannestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.