• Stengt: Læringsverkstedet barnehage på Mork i Eidsvoll er fredag stengt for barn.

Det var torsdag kveld et barn som til daglig går i Læringsverkstedet barnehage på Mork i Eidsvoll ble innlagt på Ullevål sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

– Vi kan bekrefte at barnet til daglig går i vår barnehage. Da dette ble avdekket fulgte vi umiddelbart vår egen beredskapsplan. Kommunen har også opptrådt forbilledlig i denne sammenhengen. Så all ros til de også, sier Anne Lise Kvilaas, barnehagestyrer ved Læringsverkstedet barnehage på Mork.

Da EUB traff henne i barnehagen fredag formiddag var de ansatte i full gang med å vaske rundt i barnehagen. Alle forholdsregler tas. Barnehagen er stengt fredag, men skal etter planen åpne igjen mandag. Kvilaas bekrefter at 94 barn og 25 ansatte har fått antibiotikabehandling etter at det alvorlige sykdomstilfellet ble avdekket.

Tett samarbeid

– Vi kontaktet alle foreldre kjapt. De kom ned på helsestasjonen i Sundet og fikk den behandlingen de skulle ha. Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig å oppleve slikt, men oppi det hele føler jeg barnehagen og kommunen har løst dette på en ryddig og god måte. Vi har gjort det vi har kunnet. Jeg ønsker også å rette en stor takk til personalet i barnehagen, sier Kvilaas.

Ros fra foreldrene

Christoffer Gusterud har barn i barnehagen. Han sitter også i FAU. Gusterud er godt fornøyd med informasjonen fra barnehagen og Eidsvoll kommune.

– De har vært ekstremt flinke til å informere. Alle barna var på helsestasjonen i Sundet og fikk vaksine i 21-tiden torsdag kveld. 18.59 fikk vi den første e-posten med informasjon. Deretter ringte alle avdelingslederne rundt til «sine» foreldre. Vi har fått mye og god informasjon, sier Gusterud til EUB.

Fredag er Læringsverkstedet Barnehage på Mork stengt.

– Vi har fått beskjed om at den vil åpne igjen mandag. Vårt inntrykk er at alle forholdsregler blir tatt. Nå skal barnehagen vaskes ned. Søndag er det planlagt juletrefest og denne vil bli gjennomført i samarbeid med kommuneoverlegen. Kommunen og barnehagen har vært proffe, ryddige og flinke når denne situasjonen oppsto, sier Gusterud.

– Iverksatte umiddelbart tiltak

Kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy i Eidsvoll kommune bekrefter overfor EUB at de iverksatte tiltak umiddelbart da tilfellet av smittsom hjernehinnebetennelse ble avdekket.

– Hele torsdag kveld har alle barn og ansatte i barnehagen den smittede går i fått antibiotikabehandling ved helsestasjonen i Eidsvoll. Dette er den beste og mest effektive forebyggende behandlingen for alle som har hatt nærkontakt med det syke barnet, uttaler kommuneoverlegen til EUB.

Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke kommentere helsetilstanden til barnet.

FAKTA OM SMITTSOM HJERNEHINNEBETENNELSE

  • Smittsom hjernehinnebetennelse forårsakes av en bakterie og behandles med antibiotika.
  • Sykdommen smitter via dråpesmitte, for eksempel gjennom spytt.
  • Personer som har vært i nær kontakt med en person med smittsom hjernehinnebetennelse kan i sjeldne tilfeller utvikle sykdommen.
  • De første tegnene er ofte vage og likner influensalignende sykdom eller feber med frysninger, hodepine, kvalme, oppkast og diare.

Kilde: Folkehelseinstituttet


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.