- Et barn som går i en barnehage i Eidsvoll kommune ble torsdag innlagt på Ullevål sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Vi iverksatte da umiddelbart tiltak, sier konstituert kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy i Eidsvoll kommune til EUB sent torsdag kveld.

Igangsatt behandling

Alle ansatte og foresatte med barn i den aktuelle barnehagen ble kontaktet og behandling er igangsatt.

- Hele torsdag kveld har alle barn og ansatte i barnehagen den smittede går i fått antibiotikabehandling ved helsestasjonen i Eidsvoll. Dette er den beste og mest effektive forebyggende behandlingen for alle som har hatt nærkontakt med det syke barnet, sier kommuneoverlegen.

Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvilken barnehage dette gjelder, eller helsetilstanden til barnet.

Videre oppfølging

Kommuneoverlegen er nå i dialog med Folkehelseinstituttet og sykehuset.

- Vi venter på prøvesvar som kan si mer om bakterien det gjelder, for å avgjøre videre vaksinebehandling av de som torsdag kveld har fått antibiotika.

Hun beroliger andre som frykter smitte, at det kun skjer gjennom dråpesmitte og nærkontakt.

- De som er i denne risikogruppen er allerede fulgt opp og i trygge hender med behandlingsopplegg og tett kontakt med oss og Folkehelseinstituttet, sier  Laurence Jary-Vattøy.

Eidsvoll kommune har torsdag kveld lagt ut en kort informasjon om sykdomstilfellet på sine hjemmesider.

Saken oppdateres!

Fakta om smittsom hjernehinnebetennelse

  • Smittsom hjernehinnebetennelse forårsakes av en bakterie og behandles
    med antibiotika.
  • Sykdommen smitter via dråpesmitte, for eksempel gjennom spytt.
  • Personer som har vært i nær kontakt med en person med smittsom hjernehinnebetennelse kan i sjeldne tilfeller utvikle sykdommen.
  • De første tegnene er ofte vage og likner influensalignende sykdom eller feber med frysninger, hodepine, kvalme, oppkast og diare.
    Kilde: Folkehelseinstituttet


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.