• TOMT. Rådmannen i Nannestad bes om å inngå forhandlinger med utbygger om kjøp av tomt, som allerede er regulert til barnehage, på Ramstadåsen.

Det har vært diskusjon om en ny Kringler-Slattum barnehage skulle bli privat eller kommunal.

– Engasjementet har vært stort i denne saken, blant annet fra ansatte og foreldre. Vi ønsker nå å videreføre en kommunal barnehage, sier Hans Thue (Ap), ordfører.

BEDRE ØKONOMISK STYRING

Dette begrunner han med at det blir bedre økonomisk styring, men også større fleksibilitet.

– Med en kommunal barnehage kan vi holde kostnadene på et jevnt nivå. Vi ber nå administrasjonen om å utrede en ny barnehage, og trolig ser vi på en med fire eller fem avdelinger, sier Thue.

Kringler-Slattum barnehage har i dag to avdelinger. Per 1. januar i år var det 105 barn i alderen ett til fem år som sokner til barnehagen.

Ordføreren viser til at det pågår stor utbygging langs Åsvegen. 600 boliger er under regulering, eller er ferdig regulert, på Ramstadåsen og ved Stordammen.

– Vi forventer at administrasjonen utreder saken før vi begynner med budsjettarbeidet i høst, sier Thue.

Finansiering av barnehagen skal innarbeides i handlingsprogrammet for 2018–2021.

I dag fyller barna som sokner til Kringler-Slattum barnehage to avdelinger i barnehagen i Åsgreina og to avdelinger i Holter barnehage.

Boligbebyggelsen som er regulert i Åsgreina-området legger til rette for barnefamilier.

– I tillegg til den store befolkningsøkningen har folk i Nannestad også blitt flinkere til å bruke barnehage, sier Thue.

FORNØYD STYRER

Kristin Haug, styrer ved Kringler-Slattum barnehage, er godt fornøyd med at barnehagen forblir kommunal.

– Vi har jobbet med dette blant annet i samarbeidsutvalget. Vi ville jo verne om våre arbeidsplasser, og det er kjempepositivt at det nå gå mot en kommunal barnehage også i framtida. Vi trenger både et nytt bygg og større plass. Brakkene vi holder til i i dag holder ikke evig, sier Haug.

I kveld skal formannskapet ha saken til behandling, og siste ord får kommunestyret den 22. juni.

HAR IKKE TOMT

I forslag til vedtak heter det at rådmannen bes om å innlede forhandlinger med utbygger på Ramstadåsen om kjøp av ei tomt som allerede er regulert til formålet.

Trygge Barnehager har søkt kommunen om tilskudd til barnehage på denne tomta.

LES OGSÅ: Kommunestyret opphevet barnehage-grensa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.