Stadig flere skaffer seg cabincruisere i Mjøsa og Vorma, og båtsesongen varer fra vanligvis juni til oktober, men det er sommerferien som gir muligheter til lange, sammenhengende opphold på «bøljan blå».

TRADISJON

- Dette er fjerde året på rad som vi starter sommerferien med en tur til Eidsvoll, og det blir flere og flere båter med for hvert år, forteller Bengt Lindstrøm fra Gjøvik.

- I år er det mer enn ti båter som er med, opplyser han.

MJØSA RUNDT

Båtfølget kom fredag og la til kai fra Bankplassen og nordover langs strandpromenaden. Tirsdag dro mange av dem videre. Nesten planlagte stopp var Viken II på Toten, og så går den to-tre uker lange sommerseilasen langs Mjøsa videre til Hamar og Lillehammer, og litt slik det faller seg.

TRIVES

Båtfolket skryter av Eidsvoll og garanterer å komme tilbake også neste sommer.

- Det er ei hyggelig og behjelpelig dame som bor her som pynter opp og ordner opp ved brygga slik at det alltid er koselig å komme hit. Og betjeningen i butikkene er veldig blide og hyggelig, sier Lindstrøm.

SAVNER ELVERESTAURANTEN

- Når vi ligger såpass lenge på ett sted, legger vi jo også igjen en del penger, men vi synes det er trist av det står så mange ledige butikklokaler i sentrum. Dessuten har vi i år savnet den flotte uterestauranten ved elvekanten (Garnityr), sier han.

STRØM OG VANN

Ved Bankplassen har båtturistene tilgang til både strøm og vann.

- Vi skulle ønske det var samme mulighet på gjestebrygga ved Tømmerfløteren, sier Bengt Lindstrøm.

- Dessuten savner vi et sted å kaste søpla vår.

FARTER RUNDT I OMRÅDET

Båtfolket er forresten ikke totalt bundet til vannvegen.

- Vi har også med sykler og farter en del rundt i området. I år har vi besøkt både Eidsvollsbygningen og gruvene i Gullverket, forteller Lindstrøm.

- Det hadde vært fint om det hadde vært ei oppslagstavle med kart over området, slik at vi også kunne finne fram til andre spesielle steder, legger han til.

GAMMEL EIDSVOLLING

Én av dem som er med i båtkortesjen, er tidligere eidsvolling Tom A. Hansen, som nå bosatt på Gjøvik.

Han bedyrer på det sterkeste at det ikke er han som har lokket opplendingene og hedmarkingene til å legge feriestarten til Eidsvoll.

- Nei, det skal jeg ikke ha æren for, sier han.

LES OGSÅ: Pusser opp langs Vormas bredd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.