Ruter valgte i høst å legge ned bussrute 815 på Vestre Hurdalsveg og flytte den til Østre Hurdalsveg.

– Vi var svært misfornøyde med at Ruter la ned bussrutene på vestsiden av Hurdalssjøen og flyttet dem til østsiden. Dette berørte innbyggerne i Sandsnesseter på en veldig ugrei måte, og jeg legger ikke skjul på misnøyen med at Ruter i det skjulte avtalte dette med én kommune, uten å involvere dem som må ta store deler av belastningen, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

TI AVGANGER DAGLIG

Ruter planlegger nå, fra 2. januar 2018, å snu linje 445 fra Hurdal ved Granli holdeplass i Sandsnesseter på tre avganger om morgenen og tre avganger om ettermiddagen.

– I tillegg kommer skoleskyssen fra Nannestad og Jessheim videregående skoler. Vi håper dette vil avhjelpe på situasjonen på vestsiden av Hurdalssjøen som får totalt ti avganger daglig til/fra Sandsnesseter, opplyser Trine Holand, områdesjef hos Ruter.

Hun ber samtidig Nannestad kommune om å sørge for at snuplassen ved Granli blir brøytet.

BESTILLINGSRUTER

I tillegg kommer det tre bestillingsruter.

– Det blir én buss én dag i uka i Nannestad nord, tur/retur, én buss én dag i uka i sørvest, Åsvegen, tur/retur, og én buss én dag i uken i Nannestad i sørøst, Holter, tur/retur, opplyser Holand.

Ordfører Hans Thue (Ap) og varaordfører Karl Henrik Laache (V) har tidligere i høst hatt møte med Ruter for å formidle kommunens syn på busstilbudet i kommunen.

– Vi er derfor glade for at områdesjef Trine Holand nå kommer opp med noen tiltak som kan avbøte litt, sier Thue.

SNEV AV ANERKJENNELSE

Ordføreren forteller at de oppfatter dette som et snev av anerkjennelse av kommunens syn om at busstrafikken i Akershus handler om mer enn å få flest mulig til å reise kollektivt.

– Ruter har også et visst ansvar for at de uten bil kan komme seg på jobb, skole og fritidsaktiviteter, sier ordføreren.

Han er også veldig fornøyd med at bestillingslinjene nå kommer på plass.

– Det vil være et ukentlig tilbud som dekker store deler av kommunen og som jeg håper blir flittig brukt, slik at det blir opprettholdt som et permanent tilbud. Jeg er glad for å kunne ha litt håndfast dokumentasjon på at dialogen med Ruter tar seg opp og håper dette er et signal om at vi kan finne løsninger på de utfordringene som gjenstår, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Vi trenger bussrute 815 på vestsida av Hurdalssjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.