Politiet i Ullensaker har så langt i sommer fått flere meldinger om ungdom helt ned i 14-årsalderen som drikker alkohol utendørs ved Nordbytjernet, og om flere nestenulykker som følge av bading i beruset tilstand.

- Nå ønsker vi å oppfordre alle foreldre og voksne om å ha et ekstra øye til det som skjer rundt tjernet, sier politiførstebetjent Anne Kathrine Hofseth Gundersen.

Les også: Vil ikke ha hunder ved Nordbytjernet

PROBLEMET KAN BLI STØRRE

Hun sier at politiet først og fremst ønsker å forebygge.

- Vi ser tendensen, og vet at det drikkes ved tjernet både på dagtid og kveldstid. Alkohol og badevann er en kombinasjon vi vet kan være veldig farlig, sier Hofseth Gundersen.

- Vi har fått flere meldinger om drikking, og også om farlige situasjoner i vannet som følge av alkohol. Ungdom i ganske lav alder er med på dette. Vi sitter med inntrykk av at det er mer populært å være ved tjernet nå, etter at vi i mange år ikke har hatt noen særlige problemer her. Nordbytjernet er en perle midt i Ullensaker, det er mange som koser seg her, og det håper vi folk fortsetter med, sier politiførstebetjenten, som også legger til at de har Ljøgodttjern ved Raknehaugen i kikkerten.

- Derfor patruljerer vi oftere enn før, og vi oppfordrer særlig foreldre til å være aktivt til stedet ved tjernet - både på dagtid og kveldstid. Utekontaktene er også mer til stedet enn før, sier hun.

Les også: Rosa plast til inntekt for brystkreft

VIL HA VAKTORDNING

Ullensaker KrF har diskutert utviklingen ved Nordbytjernet i partiet, og foreslår å etablere en kommunal vaktordning. I går, tirsdag, fikk den politiske ledelsen i kommunen oversendt et spørsmål om de kan vurdere ulike alternativer for en badevakt eller kommunal tjernvakt.

- Vi har sett tendensen til økt uønsket adferd ved tjernet, sier Bjarte Vollebæk. Han sitter i hovedutvalg for skole og barnehage for Ullensaker KrF.

- Hvor raskt det eventuelt vil være mulig å få på plass en slik vaktordning tør jeg ikke si noe om. Det er blant de tingene som må vurderes. Men dess raskere jo bedre, sier han.

VÆRE FØRE VAR

Lise Kragset Furuseth (KrF) har egne erfaringer.

- Befolkningen i Ullensaker vokser, og det blir stadig flere folk også på tjernet. Jeg hører både fra mine egne barn og fra andre at det er mer herjing og utrivelige hendelser her, sier han.

- Vi syns det er greit å ta tak i dette med en gang, for å ikke la det utvikle seg. Kanskje kommunen allerede har folk, eller om vi kan gjøre noen avtaler med idrettslag eller andre frivillige. Det må vi finne ut av, men vi ønsker oss en tjernvakt som kan livredding, sier Lise Kragset Furuseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.