Nannestad Bygdeliste mener kommunestyret må gå inn for dette, og fremmer dette forslaget i en interpellasjon til kommunestyret 30. mars.

De ber da om at saken legges fram til kommunestyremøtet i mai.

Bjerke IL fotball har søkt Nannestad kommune om kommunalt tilskudd til bygging av kunstgressbane med lysanlegg samt nytt lager og garasjebygg. Anlegget skal delfinansieres med tippemidler og lån.

I tillegg er det søkt om en kommunal lånegaranti.

Bjerke IL fotball ønsker å starte byggingen og kunne ferdigstille i løpet av sommeren 2017.

MANGEL PÅ KUNSTGRESSBANER

– Bjerke IL fotball har 450 aktive spillere, hvorav 400 spillere som er i alderen fra fem til 16 år, og har 40 lag i seriesystemet. Fotball har blitt en helårsidrett og det er mangel på kunstgressbaner i Nannestad. I vinterhalvåret trener fotballagene på kunstgressbanen i Nannestad sentrum. Fra mars begynner fotballkampene. På grunn av at det er så mange lag som skal spille kamp blir det ikke plass til alle som skal trene. Dette er frustrerende for lagledere, trenere og spillere i flere klubber. Dette kan ikke fortsette, sier Morten Marthinsen, leder for Nannestad Bygdeliste.

SØKTE FOR SENT

Han opplyser at Bjerke IL fotball søkte etter at fristen for tippemidler hadde gått ut, men kom med på årets søknad om tippemidler som ble behandlet i kommunestyret i desember 2016.

Det er Akershus fylkeskommune som tildeler spillemidlene.

– Det er ganske sikkert at prosjektet ikke får tildelt tippemidler i år. Årsaken til det er at det ikke foreligger en kommunal bankgaranti. For å få tildelt spillemidler må det være en finansieringsplan med kommunal bankgaranti. Vi mener at det må bygges ny kunstgressbane på Bjerke stadion i år, sier Marthinsen.

TILSKUDD OG FORSKUDD

Han mener at dersom det skal kunne bli en realitet må det forskutteres tippemidler og gis kommunalt tilskudd i år.

– Vi vil derfor foreslå at Bjerke IL fotball sin søknad fra 26. november 2016 om tilskudd, tippemidler og bankgaranti for å bygge kunstgressbane med lysanlegg, samt nytt lager og garasjebygg, på Bjerke stadion legges fram til politisk behandling i kommunestyret 11. mai 2017, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.