Akershus Frp vedtok enstemmig å be Stortingsgruppen sikre at Citylink-strekningene prioriteres inn med økonomiske investeringsmidler i ny Nasjonal transportplan (NTP). 20 kommuner som sokner til Kongsvingerbanen, Hovedbanen, Gjøvikbanen, Spikkestadbanen og banen til Kongsberg har gått sammen og etablert et samarbeid for å sette fokus på disse banestrekningene. Målet for arbeidet er at banestrekningene skal bli prioritert når NTP 2018-2029 vedtas.
- Samtlige baner er enkeltsporet, og tiden er overmoden for en investering i disse banestrekningene. En investering i Citylink-strekningene er estimert til en kostnad på knappe ni milliarder kroner. Nye dobbeltsporparseller vil fjerne flaskehalser rundt Oslo, og investeringene vil gi dobbeltsporparseller nærmest Oslo som tillater fire avganger per time i regiontrafikken, og tilstrekkelig kapasitet til å møte etterspørselen etter gods på bane mot 2050, sier Ullensaker-ordføreren.
LES OGSÅ: - Helt avgjørende for Jessheim by

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.