Det skremte ordføreren. Imidlertid viste det seg at han ikke hadde grunn til å engste seg.

Antall innbyggere i Nannestad ligger nå tett oppunder 13.000, 1.000 flere enn for bare ett og et halvt års tid siden.

I Akershus var veksten i samme periode én prosent, og i landet 0,4 prosent.

– Med enda en periode med så stor befolkningsvekst ble jeg litt bekymret for barnehagedekningen. Fikser vi dette nå, tenkte jeg. Jeg tok kontakt med barnehageetaten, og ble straks beroliget. Til tross for den sterke veksten har vi barnehagedekningen på stell. Dette er vi veldig glade for. Nå skal vi jo også bygge en ny barnehage i Åsgreina, som gjør det enda bedre, men selv før den står ferdig klarer vi å tilby plass til alle som har rett til barnehageplass. Det er også nye normkrav til hvor mange barn det skal være per barnehagelærer, og også dette har vi på stell, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

HAR ØKT KAPASITETEN

Kari Hamre Storholm, virksomhetsleder for barnehagene i Nannestad kommune, opplyser at kommunen har klart å øke kapasiteten i takt med befolkningsveksten.

– Vi tilpasser oss veksten, og ikke minst tilflytning, så godt vi kan. Hvor mange barn som flytter til bygda vet vi jo ikke. Alle som søker ved hovedopptak for nytt barnehageår innen 1. mars får plass. Det har også blitt stadig flere som har rett til plass, og de får det når rettigheten inntrer. De aller fleste får også en av de barnehagene de ønsker, men det er noen som har særønsker om én bestemt barnehage. Det er ikke alltid vi kan tilby plass i akkurat den barnehagen, men det er ingen som skal behøve å kjøre langt på tvers eller langs av kommunen for å få plass. Vi har også hatt kapasitet til å tilby plass til mange som ikke har rett til det etter barnehageloven. Men det er jo ikke bare dekningen som er viktig. God kvalitet er også veldig viktig, og det har vi i Nannestad, hevder Storholm.

ØKNING PÅ 40 BARN

Det er per i dag 680 barn i barnehagene i Nannestad, hvorav drøyt 380 er i private barnehager. Det er 11 barnehager i Nannestad, sju av dem er private.

– Det er en økning fra midt i desember i fjor på 40 barn, og det er ganske mye i barnehagesammenheng. Det alene er jo en liten barnehage. Dette har vi hatt kapasitet til å ta imot, selv om vi ikke var forberedt på det i forhold til prognosene. Økningen var større, og kom raskere enn forventet, men vi har en buffer i deler av kommunen, sier Storholm.

Hun opplyser at den største økningen er i Maura og Holter.

– Det skal som sagt bygges ny og stor barnehage i Åsgreina, slik at vi kan tilpasse oss enda bedre til Åsgreina og Holter, sier Storholm.

Hun forteller også at noen søker den ene dagen og ønsker plass dagen etter.

– Det blir gjerne litt vanskelig for oss, sier hun.

LES OGSÅ: – Det er noen nye på vei inn hele tiden. Vi åpner nesten én ny barnehage i uka i snitt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.