• SKAUBANEN: Søstrene Rønnaug Habberstad (t.v.) og Tone Torp brukte Skaubanen til lek og aking da de var små. Så tok de med barna sine dit, og nå er det barnebarna de leker seg med.
  • SKØYTEBANE: Rett ved Skaubanen er det anlagt en flott skøytebane som egner seg like godt til spark som skøyter.

– Vi var mye i Skaubanen da vi selv var barn. Så tok vi med barna våre hit, og nå er det barnebarna som vi aker med, forteller søstrene, som er oppvokst på Sagmoen.

– KJEMPEFINT STED

Det er vinterferie, og Rønnaug og Tone har barnebarn på besøk. Da bærer det av gårde til Skaubanen, akkurat som da deres egne unger var barn. Da var det også alpinbakke der.

– Dette er jo et kjempested for uteliv. Nå er det også bygd en flott gapahuk oppi bakken hvor det går an å tenne bål og kose seg, forteller søstrene.

Like ved bakken er det også anlagt en skøytebane – og den står heller ikke ubrukt, tvert om.

NÅ BLIR DET LYS

Da EIF hadde alpinbakke i Skaubanen, var det også flomlys der. Det krydde av unger både dag og kveld, men alpingruppa ble lagt ned og lysene slukket. At bakken nå igjen skal bli lyssatt, synes Rønnaug og Tone er topp.

– Vi har støttet innsamlingen til lyset, og det er flott at noen har tatt dette initiativet, sier de to bestemødrene.

10.000 fra kommunen

Det er Cato Pettersen som er mannen bak innsamlingen. Han brukte bakken mye da han var barn, og likte ikke at den grodde igjen av trær og ble helt uframkommelig.

– Speiderne, som har møtelokalet sitt i ei brakke nederst i bakken, har nå bidratt mye for å holde Skaubanen i orden, forteller han.

Cato opprettet facebooksiden «Lys i Skaubanen» hvor formålet var å samle inn penger for å få tilbake lys i stolpene ved bakken.

Siden det er mange som har et langt og godt forhold til bakken, så det lysende ut for innsamlingsaksjonen. Etter noen dager var det kommet inn flere tusen kroner. Cato søkte også støtte fra folkehelsemidler i Eidsvoll kommune.

Kommunen mente at dette er et godt folkehelsetiltak rettet mot allmennheten, tilgjengelig for alle. Lys i bakken vil gi økt mulighet for aktivitet og lek i mørke vintermåneder, noe som kommunen anses som nyttig for å legge til rette for befolkningens mulighet til bedre helse, het det i brevet fra kommunen.

Det ble bevilget 10.000 kroner til Skaubanen, og dermed kan det konkluderes med at aksjon «Lys i Skaubanen» ble en vellykket affære.

Fakta

Skaubanen er en bakke som ligger på Råholt bak Haugenfeltet.

Bakken og området rundt er blitt brukt til uteaktiviteter gjennom i mange tiår.

Da EIF hadde alpingruppe, var Skaubanen brukt som alpinbakke, både til konkurranser og trening. Den hadde da både lys og tautrekk.

Bakken forfalt med årene, men nå blir den igjen mye brukt av både voksne og barn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.