Samtidig vedtok formannskapet å fjerne 20-prosentregelen på forslag fra Arbeiderpartiet.

Formannskapet i Ullensaker diskuterte i kveld, tirsdag, «barnehagesaken». Politikerne bestilte før jul en plan på hvordan de kommunale barnehagene kan drives mest mulig effektivt, og rådmannen foreslår å slå sammen alle de kommunale barnehagene og etablere fire store enheter. Saken har mobilisert både foreldre og barnehageansatte fra hele Ullensaker, som har protestert kraftig mot planene.

Tirsdag kveld vedtok formannskapet å ikke gjøre som administrasjonen anbefaler, men heller la dagens kommunale barnehager bestå.

Formannskapssalen i rådhuset på Jessheim var fullere enn vanlig da 15 barnehageansatte og foreldre møtte opp for å overvære debatten.

FORVIRRING PÅ TORSDAG

Vedtaket omfatter tre punkter, og er delvis et resultat av det store folkemøtet i Ullensaker torsdag der sentrale politikere diskuterte saken med foreldrene og barnehageansatte. I møtet ble det forvirring rundt hva som vil skje på Kløfta, og flere av foreldrene uttrykte bekymring over om politikerne ville legge ned Kløftahallen barnehage før det kommer et alternativ.

Vedtaket som ble fattet er

  • Driften av kommunale barnehager effektiviseres i henhold til saksframleggets modell 3A, med unntak av Kløfta og Kløftahallen barnehager som slås sammen til én barnehage. Plassering vedtas i egen sak.
  • Øvrige barnehager opprettholdes som i dag.
  • Antall kommunale plasser opprettholdes.

    I tillegg ble Arbeiderpartiets forslag om å oppheve regelen om at kun 20 prosent av barnehageplassene kan være kommunale vedtatt:
  • Vedtaket om at kun inntil 20 prosent av barnehageplassene i kommunen kan være kommunale oppheves.

LANG DISKUSJON

Det ble en lang diskusjon om barnehagesaken i formannskapet tirsdag. I påhør av 15 foreldre lot politikerne sine argumenter høre. Diskusjonen bølget fra befolkningsutviklingen på Kløfta til andelen kommunale barnehageplasser.

Karianne Raad Wangaard (H) var imidlertid tydelig på at det ikke er aktuelt å legge ned barnehager før det er alternativer på plass.

– Jeg kan forsikre alle foreldre og ansatte om at vi ikke stenger Kløftahallen barnehage før en ny løsning er på plass, sa hun.

VENSTRE VILLE STEMME MED AP

Formannskapet ble imidlertid tatt på senga over at Venstres Roger Axelsson midt i møtet tok ordet og sa at han ville stemme for Arbeiderpartiets forslag, som blant annet ikke vil slå sammen barnehagene på Kløfta men erstatte Kløftahallen med en ny.

– Slik jeg ser det er det fornuftig, fordi det blir stadig flere folk på Kløfta, sa Axelsson.

Utspillet fikk ordfører Tom Staahle til å ta en pause i møtet for å avklare situasjonen i et gruppemøte. Enden på visa ble at Arbeiderpartiets forslag om å avskaffe 20-prosentregelen ble vedtatt, men at Axelsson ombestemte seg og stemte for posisjonens forslag når det gjaldt sammenslåing av barnehagene på Kløfta.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.