Skibladnersvingen gir 29 nye leiligheter i Eidsvoll sentrum om ett år.

- Vi ble litt forsinket, men nå er krana her, sier eiendomsutvikler Bjørn Dæhlie, henvendt til hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap) og peker opp mot byggekrana som nå er reist ved Vormas bredd.

Dæhlie svarer med det på Resalands uttalelse i EUB i vår.

- Mitt ønske er å se ei eller to byggekraner i Sundet i løpet av sommeren eller høsten, sa Resaland den gangen.

- Dette bør inspirere andre. Denne byggekrana bør ikke flyttes ut av Sundet igjen, svarer Resaland.

HAR SOLGT 24 AV 25

Byggingen av den nye boligblokka ved Vorma, rett nord for Sundbrua, har startet opp. Det består av 29 leiligheter, hvorav 25 har ligget ute for salg.

- Nå har vi igjen bare én, på sørsida av bygget, forteller eiendomsmegler Aleksander Nilsen i DnB Eiendom.

STOR INTERESSE

- Interessen for de nye leilighetene har vært bra, og salget har gått over all forventning. Det er tydelig at leiligheter i sentrum er sårt tiltrengt. Kjøperne er en god blanding i alderssammensetning, og en del av dem er lokale, forteller Nilsen.

ETT ÅRS BYGGETID

Det er Backe Romerike AS - tidligere Agathon Borgen AS - som skal bygge Skibladnersvingen. Leilighetene skal stå ferdig i januar neste år.

- Vi er heldige med været. Det er ikke snø, og dermed kan bygginga gå fort, kommenterer Dæhlie.

ROS

Det har tatt ett år med behandling av klager fra naboer før byggetillatelsen var i boks, men Dæhlie berømmer kommunen for dens holdning.

- Eidsvoll kommune har vært eksepsjonelt positiv, sier han og trekker spesielt fram lokalpolitikerne Olav Resaland og Jens Aalborg (H) i hovedutvalget for næring, plan og miljø.

- Byggestarten for Skibladnersvingen er hyggelig for alle som ønsker utvikling i Sundet, sier Aalborg.

RIVER SOLLI PENSJONAT

Bjørn Dæhlie har også kjøpt eiendommen etter Solli pensjonat i Eidsvoll sentrum.

- Jeg planlegger å rive pensjonatbygget, og rivingssøknaden ligger nå i kommunen, opplyser Dæhlie.

Han vil ikke si noe om når det kan bli byggeaktivitet også på den tomta, eller om eventuelle planer for baptisteiendommen som ligger i skråningen rett bak Skibladnersvingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.