Da aktørene i Eidsvolls næringsliv satte hverandre i stevne over morgenkaffen tirsdag, presenterte Bjørn Dæhlie sitt leilighetsprosjekt Skibladnersvingen.
- På 80-tallet reiste alle til Sundet. Poco Loco-dressen min ble innkjøpt der. Eidsvoll var en attraktiv plass - full av fart. Vi sto i kø på Mac'n, og det var futt og fart på Vormvik, mimret utbyggeren.
Nå vil han bidra til at det igjen blir mer liv i Sundet.
LES OGSÅ: Klargjør terrenget for ny boligblokk

- ET SPENNENDE PROSJEKT

Dæhli mener at det er blitt så mange restriksjoner på bilkjøring, at det om noen år vil være vanskelig å ta seg inn i for eksempel Oslo på fire hjul. Han mener at det derfor vil være et stort fortrinn å bo rett ved en jernbanestasjon.
- Det er mange spennende prosjekter på gang, og jeg skal vise dere ett av dem, sa han til de godt over 100 i Badet kulturtun.
Årsaken til at prosjektet nå heter «Skibladnersvingen» er at det ligger der båten snur.
Dæhli fortalte at han har hatt gode samtaler med naboene i Torget-bygget, og de har ikke kommet med negative bemerkninger. Det har derimot Inge Nessiøy. På vegne av Sundgata 10 og Rubis AS er det klaget på endringene som Dæhlie har fått godkjent i kommunen. Disse klagene har kommunen avvist. De er nå oversendt fylkesmannen for endelig avgjørelse.
LESERBREV: Klar, ferdig - for seint - for Sundet?

UNDER SUNDTOPPEN I HØYDE

- Det skal bli full mulighet til å se over elva fra Sundtoppen. Vi har gjort et par grep. Huset er snudd og ligger på land og er nå på totalt 29 leiligheter. Det er en etasje høyre enn opprinnelig planlagt, sa Dæhlie.
Dermed blir Skiblandersvingen på fem etasjer, hvorav toppetasjen blir inntrukket. Det blir 1,1 parkeringsplass til hver leilighet i kjelleren.
Dæhlie mener at det ikke er noen grunn til å vente med byggestart.
- Når alle formaliteter er i orden, bør vi sette i gang. Det er et marked for slike boliger, og det er stor interesse for dette prosjektet. Det er stort behov for leiligheter i sentrum. Vorma er helt unik, alle tettsteder som har tilgang til vannet, griper denne muligheten. Det er helt naturlig at her vil folk bygge og bo.
Første etasje blir liggende tre meter over strandpromenaden, og balkongene i etasje oppover vil bli store. Bygget skal kobles til det flisfyrte fjernvarmeanlegget ovenfor Sundet. og leilighetene vil bli i varierende størrelse, med den aller største på toppen.
Skiblandersvingen skal oppføres i plassbygd betong, som ivaretar lyd- og brannforskriftene og som er meget lett å vedlikeholde for dem som skal bo der.
- Materialvalget har arkitekt Stein Halvorsen tatt seg av. Han kan dette bedre enn meg. Jeg vil bare vite hva det koster, sa Dæhlie, uten at han gikk nærmere inn på hva dette betyr for leilighetenesprisene ut til kjøper.
LES OGSÅ: - Rektor mente jeg hadde et spesialområde, og det var Blå Swix

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.