På rekordtid har Bjørn Dæhlie - viden kjent som skilegende - bygd seg opp som en sentral figur innenfor matvarebransjen. Han har to matbutikker i Trysil på samvittigheten. I tillegg har han vært med på å opprette dagligvareforretninger i Nordkisa i Ullensaker (Kiwi), Lørenfallet i Sørum (Kiwi), Holter i Nannestad (Kiwi) - og nå til sist Maura i Nannestad (Rema 1000).
- Jeg har etablert selskapet Dæhlie Handelseiendom AS, som skal investere i sentrale handelseiendommer, primært på Østlandet, sier Dæhlie til EUB.
- Jeg mener dette er god og langsiktig sparing med trygge og langsiktige leietakere. Jeg har flere prosjekter under planlegging, men ikke dårlig tid utrolig nok, smiler 49-åringen.


Investerer i hjemkommunen

Den nye Rema 1000-butikken i Maura er i underkant av 800 kvadratmeter. Målet er å selge for 50 millioner kroner i første driftsår, forteller regiondirektør i Midtre Østland, Pål Kristensen.
- Alle ansatte kommer fra Nannestad. Det skaper arbeidsplasser, sier han.
Bjørn Dæhlie var selv til stede på åpningen. Det samme var ordfører Hans Thue (Ap) og rådmann Paul Glomsaker. Dæhlie tok på seg serveringsrollen av kake og kaffe, mens Thue tok seg av den høytidelige åpningen.
- Nannestad kommune er blitt ett av de mest populære stedene i hele Norge. Det er nesten ingen andre kommuner som opplever så stor vekst. Nå er vi i Maura. Det er ett av områdene i Nannestad igjen som er mest populære. Folk bor her fordi Nannestad er et godt sted å bo. Da må det også være en del gode tilbud i nærområdet. Det bidrar denne nye Rema 1000-butikken til, og det er veldig hyggelig at Bjørn Dæhlie og Rema 1000 bidrar til å få mer enn bare bygget hit. Det er blitt pusset opp utenfor, nyasfaltert, ny innkjøring og det kommer en ny butikk som ligger i nærmiljøet. Veldig glad for at du Bjørn bruker pengene dine i Nannestad, sier ordfører Hans Thue.


Samarbeider med Rema 1000

- Denne butikken ble veldig fin. Det er en sentral og fin tomt, selv om den har vært litt utfordrende i forhold til størrelse. Løsningen ble å kombinere utbyggingen med Sandholtgården, som ble bygd på 1980-tallet. Den hadde virkelig behov for oppussing. Der er alt egentlig skiftet. Alle vinduer og dører. Det er også etterisolert og taket er skiftet. Da vi begynte å skifte ut litt, skjønte vi at vi måtte skifte ut nesten alt, sier Dæhlie.
Han skal også stå for bygging av ti nye leiligheter bak den nye Rema 1000-butikken. Overfor EUB sier han at dette arbeidet høyst trolig vil starte til våren - og at byggeprosessen vil ta ett års tid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.