Tirsdag ettermiddag presenterte han planene for plan- og samferdselskomiteen i Ullensaker kommune.

Tomta består i dag av Vegelgården, Kingsgården og Haven Cafe, med leietakere som Sparebank 1, Kjellers Cafe og Norconsult.

Nå gjøres det klart for å utvikle tomta.

RIVER IKKE

Det er ikke snakk om å rive noen av de eksisterende bygningene, både Vegelgården, Kingsgården og Stallen har bevaringsklausuler. Det er snakk om å utnytte de ledige arealet på området. Det legges opp til å bygge to nye bygg, hvor ett vil bli lagt helt ut mot Storgata og inneholde leiligheter.

Det andre bygget vil ifølge planene bli ført opp parallelt med Tærudgården lengst øst på tomta.

– ATTRAKTIV EIENDOM

Bjørn Dæhlie sa i sin presentasjon at han ser på området som svært attraktivt.

– Det ligger midt i Jessheim sentrum, og har et stort potensial. Vi ønsker derfor å få til et så godt prosjekt som mulig, sa han.

Et arkitektfirma har utarbeidet tegninger for området, og prinsippene er klare. Planen må fortsatt justeres sammen med Ullensaker kommune, og politikerne i plan- og samferdselskomiteen var spesielt opptatt av byggehøyder – særlig mot Storgata, materialvalg for overflatene og støyisolering av leilighetene.

Varaordfører Willy Kvilten tok spesielt opp støy.

– Det vil være løsbart, svarte Bjørn Dæhlie.

– I dag finnes det veldig gode løsninger for å bygge støyfrie leiligheter midt i et bysentrum.

SKAL BEHANDLES POLITISK

Det kom også spørsmål om planen var innenfor grensene som settes i byplanen i forhold til grøntområder, parkeringsplasser og byggehøyder. Ifølge utbyggeren er planen basert på de rammene byplanen setter, men planen skal nå justeres og vurderes av administrasjonen i Ullensaker kommune.

Deretter må planen behandles politisk og godkjennes før byggingen kan starte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.