Bjørn Dæhlie satser stort på eiendommer i Eidsvoll sentrum. Leilighetsbygget Skibladnersvingen er under oppføring, og flere andre eiendommer er kjøpt opp.

Arkitektfirmaet Romfarer har nå på vegne av Dæhlie varslet oppstart av en detaljreguleringsplan for området ved Rubis og Torget.

Eiendommene etter Solli pensjonat og tilliggende villaer er på 22,2 dekar. Der planlegger Dæhlie å oppføre om lag 300 leiligheter.

4–6 ETASJER

Det planlegges tre bygninger med foreslåtte høyder på mellom fire og seks etasjer, bortsett fra et ruvende bygg i krysset mellom Torget og Sundgata. Der foreslås det å bygge 14 etasjer høyt.

STORT SETT LEILIGHETER

Dæhlie satser mest på leiligheter, men med «en mindre andel forretning som skal bidra til aktivisering av området, samt offentlig grønnstruktur som skal bli utformet til rekreasjon», skriver arkitekten i sin melding til Eidsvoll kommune.

OFFENTLIG REKREASJONSOMRÅDE

– Utbygger ønsker å utforme ubebygde arealer og strandpromenade som offentlige rekreasjonsområder. Det er planlagt utadrettet næring som skal bidra til aktivisering av området, skriver arkitektfirmaet.

– Ambisjonsnivået i prosjektets uteområde er høyt, og målet vårt er å generere merverdi for nærmiljøet og Sundet. Vi ser for oss muligheten for å samarbeide med forskjellige organisasjoner og idrettsklubber for å tilpasse angitte lek- og uteområder til noe mer enn en vanlig leke- eller møteplass.

– Områdene kan få en karakter av nærmiljøanlegg eller som et sted som man oppsøker for å drive med en særlig aktivitet og som da blir et tilskudd til de andre aktivitetstilbud som finnes i kommunen, skriver arkitekten.

Bjørn Dæhlie er opptatt med TV-innspillinger og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.