Rosa rundballer ble en stor snakkis i fjor. Cirka 200.000 rosa rundballer lå synlig på norske jorder over hele landet. De bidro sterkt til å sette søkelyset på brystkreftsaken. Kampanjen bidro med hele 300.000 kroner til Brystkreftforeningen. I år skal bidraget blir det dobbelte når de rosa rundballene får selskap av blå på jordene rundt omkring.

– Kampen mot kreft er viktig å føre på mange plan. Dette er en arena med stor symbolsk verdi. Det økonomiske bidraget er én ting, sier bonde Lars Halvor Stokstad Oserud.

Algarheim-bonden er, som bildet viser, i full sving med å fargelegge jordene sine med både rosa, blå og hvite halmballer.

Ikke Høyre-støtte

– Når ballene ligger der synlig for alle som kjører forbi, blir det både en påminnelse om at andre kan bidra økonomisk, og en støtteerklæring til dem som står midt oppe i det, poengterer Stokstad Oserud. Han er også Sp-politiker til daglig.

– Er dette også å se på som en støtte til Høyre foran høstens stortingsvalg?

– Det er ikke det, nei. Men det har vært gjenstand for en del fleiping, humrer Stokstad Oserud.

Stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H) ønsker tiltaket velkommen.

– Jeg synes det er kjempebra at norske bønder bruker halmballene til å vise støtte til en så viktig sak som kreftsaken. Selv om bøndene har fått betydelig større inntektsvekst med Høyre i regjering, enn da Senterpartiet styrte, er nok ikke det grunnen til fargevalget. Jeg heier på landbruket som på en så kul og synlig måte markerer sin støtte til menn og kreft, sier Wilhelmsen Trøen.

Så synlig som mulig

Felleskjøpet oppfordrer bøndene til å plassere de fargede rundballene mest mulig synlig.

– Lite er så synlig i det offentlige rom som rundballer, og vi setter enormt pris på den støtten og engasjementet norske bønder viser gjennom pengebidrag og bruk av private arealer som utstillingsvindu, sier Jan Håvard Kingsrød, produktsjef konservering i Felleskjøpet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.