GCU var et fellesforetak mellom det svenske eiendomsselskapet Hemfosa (65 prosent) og norske Aspelin Ramm Eiendom (35 prosent). Hemfosa tar nå over resten av aksjene til cirka 328 millioner kroner, ifølge Hemfosas nettsider. Dermed blir LHL-sykehuset helsvensk.

LES OGSÅ: Svensk eier, men norsk sjef

GCU eier to eiendommer som er under bygging, LHL-sykehuset med en 25-årig leieavtale, Ullensakers lokalmedisinske senter som er fullt utleid til kommunen for 30-år, og flere andre leietakere i omsorgssektoren.

Begge eiendommene er ventet å være ferdig til 1. februar 2018.

500 ANSATTE

Sykehuset er forventet å ha cirka 500 ansatte og cirka 30 000 besøkende per år. Gardermoen Campus omfatter også virksomheten til forskning og utdanning, rehabilitering, medisinsk behandling, kontorer og butikker alle samlet i samme område.

- Byggingen går i henhold til planen, og vi er svært glade for at Hemfosa nå blir langsiktig eier av disse moderne helsebyggene. Dette er et naturlig skritt, og vi ser fram til et fortsatt tett samarbeid med LHL, Ullensaker kommune og andre leietakere, sier Jens Engvall i Hemfosa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.