NRK har utlyst konkurransen «Norges verste veg». Det har strømmet inn kandidater fra hele landet, hvor også fylkesveg 33 gjennom Feiring er foreslått. Hvem som stikker av med den tvilsomme tittelen, får vi vite fredag.

HUMPER, DUMPER OG RAS

Alle som kjører vegen på vestsiden av Mjøsa fra Minnesund til grensa mot Oppland, har for tiden en farefull ferd framfor seg. Vegen er så full av humper og dumper at den nesten ikke er framkommelig. På den ene siden av vegen ligger Mjøsa bratt der nede, på den andre siden går vegen tett inntil et rasfarlig fjell.

Helt nord i Feiring har deler av vegen stadig rast ut. Der ligger den nå på ei smal fjellhylle, og der passerer hver dag tunge lastebiler og busser. Myndighetene har innsett at vegen er farlig, og det er planlagt å bygge tunnel både nord og sør i Feiring.

Dette har vist seg å være mer komplisert enn tidligere antatt. Fjellet er ikke i den tilstand vegmyndighetene antok og det er påvist løsmasse. Dermed blir bygging av tunnelene langt dyrere enn antatt, og utbyggingene er nå utsatt på ubestemt tid. Saken må behandles på nytt på alle nivåer – kommunen, fylkeskommune og staten.

LES OGSÅ: Nytt snøras på fv. 33

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.