Sundbyvegen har fartsgrense på 50 km/t, delvis også 40 km/t, over Sagmoen.

100 KM/T I 50-SONE

- Her er det mye gjennomkjøring av biler og tungtrafikk til Hurdal, Maura, Nannestad og Gardermoen, påpeker Jan Fredheim.

- Etter at vegen ble skiltet med forkjørsrett, har farten økt vesentlig. Spesielt om morgenen er det mange som holder altfor stor fart gjennom villabebyggelse. Noen kjører sikkert i opp mot 100 km/t i 50-sonen, sier han.

- Bilførerne føler tydeligvis at de ikke behøver å ta hensyn til trafikken som kommer fra sidevegene siden de har vikeplikt, legger han til.

BREV TIL KOMMUNEN

Fredheim er ikke bare opptatt av råkjøring, men av trafikksikkerhet generelt. Nå har han sammen med en nabo skrevet brev til Eidsvoll kommune og tatt opp flere forhold rundt Sundbyvegen.

MANGLENDE GANGVEG

- Det er gangveg fram til Tærudvegen. Derfra mangler par hundre meter fram til avkjøringen til Merra før det igjen blir gangveg. Vegen ender i intet et godt stykke på andre siden av E6, opplyser Fredheim.

- Det måtte ha vært bedre om man hadde bygd sammenhengende gangveg fram til rasteplassen ved E6 framfør å bygge den videre vestover der den ender i intet.

NYTT BOLIGFELT

- Rasteplassen er for øvrig et populært sted, for der er det både kiosk og badeplass, poengterer Fredheim.

- I framtida blir det enda flere myke trafikanter på denne vegen, for nå har kommunen godkjent bygging av ni eneboliger rett ovenfor krysset med Tærudvegen.

STATSRÅDSVEGEN

Jan Fredheim etterlyser også gangveg eller fortau langs Statsrådsvegen.

- Dette er skoleveg for mange barn som går på Eidsvoll Verk skole og Råholt ungdomsskole, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.