Sommeren 2018 bare gir og gir, og de som er glade i sol og varme, kan bare finne fram leskedrikken og slappe helt av.

– Det er enkelt og greit å melde været framover. Det blir mye fint vær, sier Bente Wahl fra Meteorologisk institutt.

Under én millimeter regn

Hele denne uka blir det varmt. Til helga kan det riktignok bli noen skyer som kan regulere noe av varmen.

– Til helgen blir det kanskje rundt 25 grader, men det kan komme litt skyer, så temperaturen kan variere to-tre grader, sier Wahl.

Værgudene diskuterer også om de skal velsigne oss med noen edle dråper, men så langt vi kan se, er ikke dette noe å holde pusten for.

– Det er snakk om veldig lite regn. Under én millimeter, sier meteorologen.

Stortrives på stranda

I Eidsvoll har folk begynt å venne seg til en rekordsommer, og strendene i distriktet fylles opp. Det er klart folk må kjøle seg ned i denne varmen.

– Vi bada i går også, det var kjempegodt, helt herlig, sier Bente Kaveldiget, som har med seg mannen og barnebarna til badeplassen litt bortenfor Andelva båtforening.

Hun har ikke ferie, men sørger for å få seg noen timer med familiekos før jobb.

– Jeg jobber på Nebbenes, så vi tok med barnebarna ut for å spise frokost på stranda før jeg begynner klokka tre. Denne sommeren må nytes, sier Bente.

Mange fine steder

Akkurat denne dagen hadde de funnet seg en benk på Badeplassen Andelva, som det så fint heter. Men ifølge Per Johan er det nok av andre fine steder også.

– Det er fint utpå her, men det er så mange fine plasser i Eidsvoll at det er nesten det samme hvor man reiser, sier Per Johan.

Barnebarna Thea (6) og Theodor (4) Kaveldiget Johansen stortrives på stranda med mormor og morfar. De går rett uti og kaster seg i vannet, mens mormor finner fram litt mat.

– Se nå, morfar, jeg kan svømme rundt her, sier Thea og legger på svøm rundt den lille moloen, mens morfar ler.

Selv om familien koser seg på stranda, så har ikke morfar glemt at alle saker har to sider.

– Vi er jo glade i godt vær, men det er jo ikke helt bra for naturen, avlingen og dyra, påpeker Per Johan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.