– Folket savner EUBs fiskekonkurranse. Den var for mange både ukas og tirsdagens høydepunkt da resultatene kom i avisa. Etter to henvendelser fra folk om jeg visste om noen slike konkurranser i vårt område, fikk jeg det innfallet at jeg skulle starte min egen, sier Cato.

– FÅ UNGA UT I SKAUEN

– Vi må jo få unga ut i skauen. Ja, ungdommen, også, sier Cato, som selv er fanget av fiskesyken.

– Skal du sitte hjemme i hele sommer og vente på at folk kommer med fisk slik at du kan måle, veie og klassifisere fangsten?

– Nei, nei. Dette kan jeg ordne selv om jeg er på ferie. Jeg har opprettet en side på Facebook: «Fiskekonkurranse i Eidsvoll». Her kan folk selv legge inn bilder, vekt, mål, hva fisken er tatt på og hvor den er tatt. Det er også mulig å sende melding på SMS til meg - om man ikke har Facebook. Det gjelder de samme reglene som i EUBs tidligere konkurranse. Jeg setter så opp ei liste hver uke. Vi kjører to klasser: 0-15 år og 16-110 år, og det er abbor, gjedde og ørret som gjelder.

– Her blir det lett å jukse.

– Vi stoler på at folk er ærlige. Og er det noen som vil jukse seg til en liten premie, ja, så får de gjøre det, da.

PREMIER TIL SLUTT

Premieringen kommer til slutt når siste fisk er tatt og konkurransen er over.

– Vi har ingen ukesvinnere. Så mange premier vil det bli vansklig å få tak i. Jeg satser på at forretninger og næringsdrivende sponser konkurransen, sier Cato.

– Kan folk reise til Oslo for å fiske og komme hjem med fangsten?

– Gjerne for meg, men da er ikke fangsten kvalifisert til å være med i min konkurranse. Fisken må være tatt i Eidsvoll eller Hurdal. og en ting til: husk fiskekort om du er over 16 år.

EUB arrangerte i mange år fiskekonkurranse. Den ble lagt ned for noen år siden, men nå har altså Cato Pettersen overtatt fiskepinnen.

LES OGSÅ: – Da faren min ble hysterisk og ropte i veg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.