- Boligprisene fortsetter å stige, og Øvre Romerike har en høyere prisstigning enn Nedre Romerike, sier eiendomsmegler Kristian Kåstad Hansen i DNB Eiendom på Råholt.

TOPPSJIKTET

Prisene på Øvre Romerike gikk i mars opp 2,2 prosent og ligger også denne i denne måneden i øverste sjiktet i landet når det kommer til prisoppgang.

- Folk er betalingsvillige på de riktige og gode objektene, men vi ser en dreining mot at folk er litt mer selektive enn tidligere. Største usikkerheten i markedet per nå er arbeidsledigheten, påpeker Kåstad Hansen.

Uvanlig sterk mars

Etter en relativt svak prisutvikling i landets boligmarked i februar, reagerte markedet med å heve gjennomsnittsprisen med 1,9 prosent i mars, melder Norges Eiendomsmeglerforbund.

Boligprisene er nå 5,6 prosent høyere enn for 12 måneder siden. Den tidlige påsken førte imidlertid til at det ble solgt 25 prosent færre boliger i mars i år enn på samme tid i fjor. Det ble totalt solgt 6.473 bruktboliger i mars. Ved utgangen av mars var det 11.543 boliger til salgs, noe som er 4,8 prosent flere enn for ett år siden, skriver forbundet.

Det var en liten økningen i den gjennomsnittlige omsetningstiden fra 35 dager i mars i fjor til 37 dager i år.

På Øvre Romerike tar det i gjennomsnitt rundt 30 dager å selge en bolig. I pressområder, som Jessheim og Råholt, selges mange objekter etter første visning.

Mange går langt over takst.

FLEST I ULLENSAKER

Per i dag ligger 412 boliger ute til slags i Ullensaker. Det inkluderer brukte, nye og de som ennå ikke er bygd.

Nannestad følger med 148 boliger, Eidsvoll har 79 og Hurdal 18.

Dyrest er toppleilighetene i Jessheim Panorama som nå er under bygging et steinkast unna Jessheim storsenter, de selges til 9,5 millioner kroner. En hestegård på Kløfta til åtte millioner topper bruktmarkedet. I andre enden av skalaen koster en 30 kvadratmeter stor leilighet på Kløfta 1,335 millioner kroner.

I Nannestad trekker flere nye prosjekter opp antallet, hele 64 boliger av de 148 er nye leiligheter. Prismessig koster boliger i denne kommunen alt fra 1,3 til 7,375 millioner kroner.

I Eidsvoll ligger prisene fra 1,4 til 6,2 millioner kroner, fordelt på 34 brukte og 45 nye boliger. For Hurdals vedkommende går prisnivået fra 2,25 til 4,48 millioner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.