Miljøorganisasjonen WWF har saksøkt staten og bedt om at domstolene skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen. Før dette blir behandlet har WWF bedt om midlertidig forføyning, altså at jakta skal stanses inntil de store spørsmålene er avgjort.

Oslo tingrett kom med sin kjennelse tirsdag.

Dette får umiddelbar virkning, opplyser Christian Hillmann, rådgiver for sekretariatet for Rovviltnemnda i region 4 (Oslo, Akershus og Østfold).

– Jeg er i ferd med å sende ut SMS, og så blir det lagt ut et varsel på nettsidene, sier han til NTB tirsdag formiddag.

Lisensjakta utenfor ulvesona har pågått siden 1. oktober. Til nå er det felt fem ulver, en i Stange, to i Stor-Elvdal, en i Åmot og en i Engerdal.

Bondelaget reagerer

- Den blodige hendelsen fra Hurdal-området i sommer blir nå regelen og ikke unntaket, sier rovdyransvarlig og styremedlem i Akershus Bondelag Helge Aas.

En delegasjon fra Akershus Bondelag overvar rettsaken forrige tirsdag.

– Vi er svært overrasket over utfallet, vårt inntrykk av rettsforhandlingene var at staten hadde den rette argumentasjonen. Dersom denne kjennelsen juridisk er riktig så må lovverket endres, uttaler Aas.

– Alle er enige om at beitedyr og ulv ikke kan være på samme sted til samme tid. Utenfor ulvesonen er beiteprioritert område og i disse områdene skal det ikke være rovdyr. Med det store presset av streifdyr er man avhengig av en velorganisert og effektiv lisensjakt på vinteren mens det er snø og forhold for jakting. Med en stans vil vi måtte regne med streifdyr i beiteområdene ved beiteslipp. Da er utmarksbeiting i praksis umulig, store ressurser vil gå tapt og en hel næring vil miste driftsgrunnlaget sitt, fortsetter Helge Aas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.