Marché har ti restauranter i Norge, inkludert veikroa på Kløfta. Etter milliontap, og åtte dårlige år på rad, må de nå si adjø til det norske markedet.

Marché håpet at gårdseierne ville tiltrekke seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene, og det har de lykkes med.

Beholder bygget

Burger King flytter inn i seks av de gamle lokalene til Marché, blant annet på Kløfta. Dagens Næringsliv meldte først om denne saken.

Noen av lokalene de tar over skal rives, og nytt skal bygge. Andre skal pusses opp. Veikroa på Kløfta tilhører den siste kategorien.

– Vi skal i utgangspunktet beholde det, det er jo en fin bygning. Men vi skal gjøre noen utbedringer så vi får en velfungerende drive thru der, sier administrerende direktør i King Food, Rune Sandvik, til EUB.

– Flunkende ny Burger King

Marché har til hensikt å holde åpent fram til september 2018. Hamburgerkjeden vil muligens åpne allerede i midten av oktober i år.

For året 2019 er i alle fall planene klare for Burger King.

– Jeg har ikke full oversikt, men målet er at når du besøker oss på nyåret i 2019, så vil du møte en flunkende ny Burger King restaurant, forklarer Sandvik.

Den flunkende nye Burger King restauranten på Kløfta vil huse mellom 30 og 35 ansatte, som vil servere lokalbefolkning, så vel som bilister som kjører forbi.

– Vi utfyller hverandre

På spørsmål om konkurrenter i nærområdet, svarer Sandvik at de ikke bare konkurrerer med McDonalds på Jessheim, men også bensinstasjoner og andre lokale serveringssteder, men de er ikke så opptatt av akkurat det.

– Vi utfyller hverandre også, og vi konsentrerer oss mest om vår egen bedrift, sier direktøren.

Ser fram til samarbeid

Gårdeieren gleder seg til samarbeidet med Burger King.

– Vi ser fram til et langsiktig og godt samarbeid med en solid og spennende aktør som King Food. Deres ønske om å satse enda tyngre langs veiene tror vi vil gi et betydelig løft for markedet for veimat på Østlandet, sier daglig leder i Veikroer Eiendom, Hans Anton Nilsen, til Dagens Næringsliv.

Fakta om BURGER KING

  • Grunnlagt i 1954
  • Nest største hamburgerkjeden i verden
  • 11 millioner besøkende hver dag i hele verden
  • Ble i 2010 kjøpt opp av 3G Capital, en global investeringsbedrift. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.