- Når ikke dere foreldre tar ansvar og setter på reflekser på ungene deres når de venter på bussen i mørket om morgenen, så gjør jeg det, sier bussjåfør Mette Edvardsen
Hennes oppfordring til alle foreldre er:
- Vær så snill: Hjelp meg og mine kolleger å unngå å kjøre på barna langs vegen.
Edvardsen jobber til daglig som sjåfør i Unibuss. Hun har i lengre tid vært frustrert over at flere barn ikke bruker refleks. Dette har flere ganger ført til at farlige situasjoner har oppstått. I et innlegg på Facebook tar den lokale bussjåføren et knallhardt oppgjør med foreldre hun opplever som ansvarsløse.
«Når ikke dere foreldre tar ansvar og setter på reflekser på ungene deres når de venter på bussen i mørket om morgenen, så gjør jeg det», skriver bussjåfør Mette Edvardsen.
Hun er spesielt engasjert for barns sikkerhet, og har nå innhentet 100 reflekser fra Statens vegvesen. Mette har jobbet som bussjåfør i ti år, kjører skoleruter og andre transportruter og kjører buss i Nannestad, Gjerdrum, Ullensaker, Eidsvoll, Skedsmo og Oslo i løpet av en normal arbeidsuke.

124 «likes» på Facebook

«Disse vil jeg gi til de barna som av en eller annen snål grunn ikke har på refleks i mørket. Jeg deler også ut til de barna som sitter pent i setet med setebeltet på. Fatter ikke at dere foreldre ikke er strengere mot barna deres når det gjelder beltebruk på buss. Ber dere dem ikke ta på belte når dere kjører med privat bil heller da», spør hun i Facebook-innlegget.
I går hadde oppdateringen på nettsamfunnet fått 124 «likes». I tillegg var det delt elleve ganger.
«Bra Mette! Hadde alle vært som deg», skriver én.

Positiv respons

«Godt du tar ansvar Mette. Mange likeglade mennesker rundt oss, dessverre, skriver en annen.
- På Øvre Romerike er det mange veier som ligger landlig til. Det mangler ofte gatebelysning og holde plasser, og det kan være ekstremt utfordrende for sjåfører i trafikken å se både små og store. Klær og en del klær er ofte utstyrt med reflekser, men barna står ikke med ryggen til bussen når den kommer. Utstyr barna med refleksvest. Den synes best, oppfordrer Edvardsen.
- Har du selv opplevd farlige situasjoner?
- Jeg er stadig i situasjoner hvor jeg oppdager at det plutselig står barn langs veien der det er mørkt. Heldigvis vet vi som sjåfører oftest hvor det står folk, men ikke alle som ferdes i trafikken gjør det. Jeg er redd det vil skje alvorlige ulykker om holdningene til refleks ikke bedres, svarer Edvardsen.
Inne på bussen er hun også opptatt av at passasjerene, spesielt barna, sitter fastspent i setene.
- Jeg oppfordrer alle til å ta på seg sikkerhetsbelte. Det er viktig for sikkerheten, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.