• BUSS: Ordfører Runar Bålsrud har lenge jobbet for at det skal gå flere busser ut og inn av Hurdal.

– Dette var et dårlig start på det som skulle være et forbedret busstilbud i Hurdal, sier Stine Johansen.

PÅ JOBB

Bussen skulle gått 09.35 fra Hurdal torg. Stine Johansen var en av dem som ventet forgjeves.

– Jeg var glad da det nye busstilbudet ble opprettet, og jeg tenkte at endelig kunne jeg ta bussen til jobben. Jeg bestilte til og med billett på Ruter-appen. Det var flere som sto og ventet, og noen skulle nok med toget. Jeg sto der til 10.15, men da ble jeg hentet og kjørt til jobben på Dønnumskia i Eidsvoll. Selvfølgelig kom jeg for sent, forteller hun.

– BEKLAGELIG MISFORSTÅELSE

– At bussen ikke kom, skyldes rett og slett en beklagelig misforståelse. Denne avgangen skulle vært kjørt med minibuss. Operatøren har fått beskjed om at alle ruter skal kjøres som planlagt, og i morgen skal alt være på stell igjen. Det ser ut til at det kun er 09.35-avgangen som ble rammet. I alle fall har ikke jeg fått beskjed om andre, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

EN DEL STØY

Det har vært en del støy rundt de nye busstidene til og fra Hurdal. Frekvensen på østsida av sjøen har blitt betraktelig bedre, men mange mener at dette har gått på bekostning av busstilbudet på vestsida. Rute 446 kjører nå skoleavganger fra Erikstellet til Hurdal skole, Nannestad videregående skole og Jessheim stasjon og avgangene er tilpasset skolenes start- og sluttider. bussen går heller ikke når det er skoleferie.

12 DAGLIGE AVGANGER

På vestsida fra Hurdal torg mot Eidsvoll Verk stasjon er det daglig 12 avganger. Den første går kl. 05.05 og den siste kl. 20.05. Fra og med 9. oktober vil det gå totalt 21 avganger ut og inn av Hurdal.

På sin hjemmeside skriver Hurdal kommune at bussen bruker 20 minutter fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon, at det er 36 minutter fra torget til OSL og 60 minutter til Oslo Sentralstasjon.

Billetten gjelder også på buss, trikk og T-bane sone 1–4 og innenfor gyldighetstiden til billetten.

«Flere har benyttet seg av det nye tilbudet allerede i dag, og i morgen tirsdag 10. oktober serveres velsmakende boller og rykende varm kaffe fra elevbedriften, Englekidza ved Hurdal skole, på busstoppet ved Hurdal Torg øst. Husk at det er gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet til busstoppene ved Gamle Kjerkekretsen skole og ved Hurdal Torg.», skriver Hurdal kommune på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Glede over den nye ruta

Fakta

  • 9. oktober starter 21 daglige bussavganger til og fra Hurdal. 
  • Det gir en reisetid på 20 minutter fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon, 36 minutter fra torget til OSL og 60 minutter til Oslo Sentralstasjon. 
  • Billetten gjelder også på buss, trikk og T-bane sone 1–4 og innenfor gyldighetstiden til billetten. 
  • Parkeringsplasser er opprettet nær busstoppene ved torget og gamle Kjerkekretsen skole.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.