Ordfører John-Erik Vika tar en smule selvkritikk over at utbyggingen ikke ble gjort i ett.

Nylig ble den nye legevakta og åtte nye pasientrom tatt i bruk ved helsetunet. Nå, kort tid etter, skal det snart rigges til på nytt og hele området blir igjen en byggeplass.

LES OGSÅ: Ordføreren klippet snora

ETTERPÅKLOKSKAP

- Hvorfor ble ikke hele utbyggingen tatt i ett når dere visste at det måtte ytterligere utbygging til, ordfører Vika?

- Ja, det er et legitimt spørsmål, og i etterpåklokskapens lys ser jeg at dette nok hadde vært det beste. Men for to år siden viste trenden et annet behov, sier han.

- Kommunen har tidligere uttalt at det er et ønske å ha alle pleietrengende i eget hus, men den leide 22 plasser i private sykehjem. Det ble bygd åtte nye rom ved helsetunet. Hvorfor bygde dere ikke flere når dere først var i gang? Det lå jo i planene at dette skulle gjøres.

- Jeg ser dette kanskje burde blitt tatt i ett, men de åtte nye rommene kan brukes som dobbeltrom til korttidspasienter. Det frigir andre rom til faste beboere, sier Vika.

LES OGSÅ: Bygd nytt for 58 millioner kroner

FORDYRER PROSESSEN

Vika innrømmer at to utbygginger vil bli dyrere enn én.

- Hvor mye fordyrer det byggeprosessen, ordfører?

- Det har jeg ikke noe eksakt tall på, svarer han.

Vilberg helsetun skal bygges ut med ytterligere 16 pasientrom. Helsetunet og bosenteret skal kolbes sammen via en glassgang. Det muliggjør å ta i bruk deler av bosenteret til sykehjem om det skulle bli behov for det.

- Vi tar i så det holder, sier ordføreren.

- Vil ikke dette føre til mangel på omsorgsleiligheter?

- Det skal bygges mange omsorgsboliger i framtida, både i Feiring og i sørbygda. I Sundet planlegges det å bygge omsorgsleiligheter etter Gladbakk-modellen.

LES OGSÅ: Utbygging gir parkeringskaos

GJØR IKKE MYE FOR EN MILLION I DAG

Prosjektleder i Eidsvoll kommune, Steinar Reinsberg, kan heller ikke si eksakt hvor mye dette koster kommunen ekstra, men at det blir betydelig et betydelig merarbeid, er sikkert.

- Vi må rigge både opp og ned én gang til, og blant annet holde administrasjon ved byggeplassen i ett år og ha en kommunal prosjektleder. I tillegg kommer nye anbudsdokumenter. Vi gjør ikke mye for en million kroner i dag, sier han.

I fjor fikk kommunen pålegg fra Mattilsynet om at helsetunets kjøkken må bygges om. Nye regler tilsier at det kjøkkenet ikke lenger følger normen for et storkjøkken.

- Dette pålegget hadde vi ikke da det ble bestemt ytterligere utbygging. Men nå tar vi det i samme slengen, sier Reinsberg.

LES OGSÅ: Skal slippe å bruke hodelykt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.