Prosjektet omfatter 30.000 nye kvadratmeter knyttet til pir øst. Byggearbeidene starter 1. oktober og skal være ferdige i 2022. Prisen på utvidelsen er 3,3 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Avinor.

KNUTEPUNKT

– Utvidelsen er viktig for å videreutvikle hovedflyplassen som et internasjonalt knutepunkt. Den vil gi økt kapasitet og bedre forhold for passasjerer og flyselskaper, og bedre rammevilkår for norsk reiseliv, turisme og næringsliv, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Kapasiteten på dagens område for trafikk utenfor Schengen er 5,5 millioner passasjerer og blir etter utvidelsen om lag åtte millioner.

BLIR ALDRI FERDIGE: OSL en evig byggeplass

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen hatt større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette med god infrastruktur er nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, hevder Hasaas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.