• XL-BYGG: Bygger på for 25 millioner kroner.

Økt konkurranse i bransjen, og krav fra leverandører, kunder, ansatte og det offentlige, har ført til at XL-Bygg Eidsvoll måtte ta et viktig valg.

– Det har vært en tøff vinter for hele bransjen, men vi vil nok merke konkurransen nå framover, sier Karin Hägg bestyrer i Eidsvoll Almenning som eier XL-Bygg.

– Dyd av nødvendighet

Enten må de fornye seg og følge med i tiden, eller så måtte de legge ned.

– Det er en dyd av nødvendighet. Vi måtte velge mellom å kjøre en gradvis avvikling, eller bli med videre, sier styremedlem Per Olav Utgaard.

Prosessen med utbyggingen har tatt halvannet år. Planen ble avklart i fjor høst, men det er først nylig at XL-Bygg har avklart alle detaljer og fått alle godkjennelser.

25 millioner kroner

XL-Bygg skal nå utvide med 2000 kvadratmeter til sammen, og prislappen kommer på 25 millioner kroner.

– Det er en investering for framtiden, sier Utgaard.

Butikkdelen skal få 1300 av de 2000 kvadratmeterne. Tidligere har det meste stått ute i kalde lagre, men nå skal varer inn i varmen, og gjøre det både lettere og mer fristende for kundene å ta seg en kikk.

– Vi har brukt mye tid på å flytte varer. Nå skal det bli mer effektivt, og mindre svinn. Samtidig vil vi ha flere varer på utstilling og vise fram det vi kan tilby, sier Daglig Leder Gjert Klokkerhaug.

Nødvendige oppdateringer

Styret påpeker at de er i en bransje hvor det stadig er nødvendig med oppgraderinger.

– Vi har veldig bra faglige kvalifikasjoner hos dem som jobber hos oss. Det er mye kompetanse, sier Resaland.

– Og 18 ansatte som stadig blir oppdatert. Vi må det i dag, legger Utgaard til.

XL-Bygg Eidsvoll tilhører Mestergruppen som er en av Norges ledende byggevarekonsern.

– Noe som er tenkt å gi oss fordeler i markedet framover, sier Karin Hägg.

Kan utvide mer

80 dekar av området rundt, er også blitt regulert til næringseiendom.

– Så vi har også muligheter til videre utvidelse, hvis vi vil det, sier styreleder Olav Resaland.

XL-Bygg håper det skal bli en attraktiv plass, og ønsker også å oppgradere lokasjonen utvendig.

– Vi vil blant annet legge om veisystemet inn til XLBygg, slik at varetransporten blir enda tryggere, sier Per Olav Utgård.

Innkjørselen vil gå litt lenger opp i Odalsvegen enn den gjør nå, slik at innkjørselen kommer inn mellom butikken og lageret.

Nye XL-Bygg vil åpne i september 2018

Fakta

  • Stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.
  • I 2009 endret Byggkjøp navn og profil til XL-Bygg og ble en del av en skandinavisk kjedeløsning.
  • Høsten 2016 ble Nordek kjøpt opp av Mestergruppen AS.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.