Entreprenørfirmaet Backe Romerike skal bygge den nye skolen. Anbudet er på 158 millioner kroner pluss moms.

– Det kommer kostnader oppå dette, men vi holder oss likevel under budsjett, kommenterer prosjektleder Steinar Reinsberg i Eidsvoll kommune.

– Vi tar sikte på å skrive kontrakt med entreprenørene i løpet av denne måneden, forteller han.

LES OGSÅ: – Det er ingen økonomiske bomber i prosjektet

FERDIG VÅREN 2019

Beregnet byggetid for den nye skolen er 18 måneder. Det betyr at den skal stå ferdig til påske 2019.

– Etter den tid gjenstår riving av brakkene og istandsettelse av uteområdet der, forklarer Reinsberg.

NYBYGG OG REHABILITERING

Nye Vilberg ungdomsskole skal bygges der den nåværende ligger. Prosjektet går ut på å rive omtrent to tredeler av den nåværende bygningsmassen og bygge nytt på et noe større areal.

Bygninger som ikke blir revet, skal rehabiliteres.

BRAKKER TIL ALLE

Det har hittil være uklart hvor undervisningen skal foregår mens byggearbeidene pågår. Nå er det avgjort at det blir satt opp brakker til samtlige elever. Denne løsningen gir kortere byggetid, men det går ut over elevenes uteareal og de ansattes parkeringsplasser.

– Brakkene, som også skal huse nødvendige personalrom, blir satt opp mellom ungdomsskolen og Vilberg barnehage, opplyser Reinsberg.

– For å få noe uteplass til elevene, må vi benytte de arealene som er nå parkeringsplass for de ansatte. Dette er avklart med skolen, understreker Reinsberg.

NÆRMILJØANLEGG

Når skolen står ferdig, får elevene et større og bedre uteareal.

– Vi planlegger et bra nærmiljøanlegg som forhåpentligvis blir bruk også utenom skoletida. Vi anla et slikt anlegg da vi bygde Langset skole. Dit kommer også folk som ikke sokner til skolekretsen, forteller Reinsberg.

LES OGSÅ: Krever brakker mens Vilberg ungdomsskole fornyes

KAPASITET TIL ETTER 2030

Hele ungdomsskoleutbyggingen er budsjettert til å koste 240 millioner. Da er moms medregnet. I tillegg er det budsjettert med 15 millioner kroner til inventar.

Vilberg ungdomsskole har i dag 335 elever. Den nye skolen får kapasitet til 540 elever, og ut fra dagens prognoser skal det holde til etter 2030.

– Vi gleder oss

– Det blir godt for alle å komme ut av dette bygget, sier rektor Harald Rutle på Vilberg ungdomsskole.

Elever og ansatte får noen utfordringer når de skal tilbringe halvannet år i midlertidige lokaler.

– Den utfordringen er vi rede til å ta. Tida går fort, og jeg har vært med på noen slikt tidligere. Brakkene tilfredsstiller alle tekniske krav. Dette er veldig ønsket, og det er godt å se at den nye skolen nærmer seg, sier rektoren.

Rutle er også tilfreds med løsningene for den nye skolen.

– Jeg er veldig fornøyd med de signalene vi har fått fra eiendomsavdelingen i kommunen om hvordan dette blir, sier han.

– Men parkering blir en utfordring.

– Vel. Vi har noen parkeringsplasser ved Eidsvollhallen, og ansatte som bor nær skolen, velger kanskje å sykle. Dette betyr veldig lite i den totale sammenhengen, mener rektor Harald Rutle.

Fakta Vilberg ungdomsskole

 • Nåværende areal: 5.300 m²
 • Areal til rehab.: 2.300 m² 
 • Nye arealer: 4.250 m²
 • Totalareal etter utbygging: 6.550 m².
 • Byggestart: Høsten 2017
 • Ferdigstillelse: Våren 2019
 • Entreprenør: Backe Romerike
 • Entreprise: 158 millioner kroner pluss moms.
 • Totalbudsjett: Ca. 240 millioner kroner pluss inventar. 
 • Nåværende elevtall: Ca. 335
 • Kapasitet etter utbygging: 540 elever.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.