Røde Kors bruktbutikk i magasinleiren på Jessheim fyller ti år i år. Torild Pettersen, Bjørg Hellem og Kari Myhre har vært med og bidratt rundt butikken fra aller første stund.

MILLION I ÅRET

- Det har gått veldig fort. Jeg kan nesten ikke skjønne at det har gått så lang tid siden vi startet, sier Kari.

- Det har i alle fall vært en enorm økning av både folk og inntekter, legger Bjørg til.

For etter den første dagen med salg av brukte gjenstander, tilbake i mai 2006, kunne de sette 4107 kroner på konto.

- Vi var veldig glade da vi fikk inn noen få tusen kroner. I dag har vi i snitt 25.000 kroner hver torsdag, sier Torild.

Omsetningen i det første hele året som fulgte oppstarten var på 182.000 kroner. I 2010 passerte de en halv million, mens millionomsettingen var et faktum i 2015. Torild forklarer at urbaniseringen av Jessheim har påvirket driften enormt mye.

FRA HUS TIL LEILIGHETER

- Vi merker byutviklingen veldig godt. Det popper opp leiligheter over alt, og når folk flytter fra sine store hus så får de ikke med seg mer enn en brøkdel av tingene sine. Da ringer de oss, sier hun.

Det er nemlig ikke så rent få gjenstander folk har samlet på hvis de eksempelvis har bodd på tre etasjer i 40 år.

- Vi får utrolig mye fra folk i slike situasjoner, sier Kari.

Kundene i bruktbutikken er folk i alle aldersgrupper.

- Dette er et perfekt sted for dem som skal innrede en hybel eller leilighet, sier Bjørg.

- UTROLIG STOLTE

Også i år er de i rute til å passere millionen. Halvparten av omsettingen gis bort til lag og foreninger som søker om støtte. Økonomiansvarlig og nestleder i Ullensaker Røde Kors, Reidar Bredsten, sier nettopp den frivillige innsatsen vist av Torild, Bjørg og Kari er hovedårsaken til den voldsomme utviklingen.

- Vi er utrolig stolte. Det går bare en veg fordi folkene som holder på her legger såpass mye i det, sier Bredsten.

De er totalt 17 personer som bidrar i større eller mindre grad rundt driften av bruktbutikken. De aller fleste bidrar på salgsdagen torsdag. For de tre grunnleggerne har bruktbutikken imidlertid blitt en del av hverdagen.

- Vi er her nesten hver dag i uka. Enten for å pakke opp alt som kommer inn, eller for å være ute og hente, sier Bjørg.

De har vanskelig for å beskrive utvalget i butikken. Til det er sortimentet for bredt.

- Det ville vært enklere å si hva vi ikke har her. Men jeg kommer heller ikke på hva det skulle vært, sier Kari og smiler.

LES OGSÅ: Røde Kors vil at flere skal gi blod

EUB TV: Erna ble kronet til dronning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.