Onsdag var det duket for kontraktssignering. Skilegenden har kjøpt Solli Pensjonat - og det attpåtil før visning.

- Ja, det er riktig. Dette er en spennende eiendom, som jeg ønsker å utvikle, sier Dæhlie til EUB. I forbindelse med salget av Solli Pensjonat signaliserte Eidsvoll kommune at eiendommen vil kunne få en høy utnyttelse. Dette bekreftes også av Aleksander Nilsen. Han er daglig leder ved DNB Eiendom på Råholt, og sto for salget av Solli Pensjonat.

- Det er riktig. Fortetting og høy utnyttelse er også på linje med sentrumsplanen, sier han.

- Jeg vil naturligvis være i tett dialog med kommunen, og kommer til å spille inn dette prosjektet i forbindelse med arbeidet med den nye sentrumsplanen. Vi ønsker å starte arbeidene på tomta så raskt som mulig. Jeg håper vi er langt på vei neste sommer, sier Dæhlie, som bekrefter at Solli Pensjonat vil bli revet for å gi plass til et nytt leilighetsbygg.

LES OGSÅ: Sentrumseiendom med potensial selges

Viktig med utnyttelse

Overfor EUB bekrefter Dæhlie at kommunens klare ønsker om høy utnyttelse av eiendommen i denne delen av sentrum hadde avgjørende betydning da han bestemte seg for å kjøpe den.

Solli Pensjonat ble lagt ut for salg med en prisantydning på 5,8 millioner kroner tidligere i august. Selve bygget er fra 1933.

- Hvor mye måtte du ut med for denne sentrumseiendommen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, men jeg kjøpte den utenfor budrunde og tror selgerne ble fornøyde, sier Dæhlie.

En arkitekt er allerede i gang med å se på mulighetene på den drøye 1,6 mål store eiendommen. Eiendommen ligger i et område det har vært stor utbyggingsaktivitet de siste årene. Det er bygd en rekke nye leiligheter. Dæhlie bekrefter overfor EUB at han også vil satse på høy utnyttelse av tomta.

- Ja, det er jeg nødt til for å få utbytte av denne investeringen. Jeg vil starte en dialog med naboene, sier Dæhlie, og legger til at det vil være helt naturlig å se for seg et leilighetsprosjekt over fem etasjer på eiendommen midt i sentrumssmørøyet.

LES OGSÅ: Stor rift om Sundet-eiendom - solgt før visning

Klokkertro på Sundet

- Dette viser at du har klokkertro på Eidsvoll sentrum?

- Ja, jeg er svært optimistisk på Sundets framtid. Men alt må komme i riktig rekkefølge. Boligbyggingen må skje først. Deretter vil næringslivet få et nødvendig løft.

- Boligutbyggingen vil gi næringslivet en ketchupeffekt?

- Ja, det kan du godt si. Det er mange som har ristet i ketchupflaska for Sundet i en årrekke. Jeg tror det som skjer nå vil være positivt for sentrum, både på kort og lang sikt, sier Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.