Bjørn Dæhlie eier fra før blant annet Lidl-bygget på Råholt.  

FLERE EIERE

Nå har han gjennom sitt selskap Sisa Invest AS kjøpt Råholt Handel AS som omfatter Råholtgutua 2, det tidligere Rimi-bygget, og eiendommen på andre siden av Råholtgutua som på folkemunne går under betegnelsen «Kebaben».

De to eiendommene er til sammen på 11 mål.

Oppkjøpet er gjort sammen med Fundamentgruppen AS som har hovedkontor på Elverum og avdeling på Jessheim. Selskapet eies av Jan Cato Åslie på Elverum og Terje Gjeisklid på Jessheim.

LES OGSÅ: Dæhlie satse ri hjemkommunen.

PRIS: 36 MILLIONER KRONER

Sisa Invest og Fundamentgruppen eier halvparten hver i de ervervede eiendommene.

Selger er Solon Eiendom AS i Oslo som kjøpte eiendommene for knappe tre år siden for 25 millioner kroner.

Prosjektleder Torgils Kvam i Solon bekrefter nå at salget innbrakte 36 millioner kroner.

– En bra handel?

– Ja, det er det, kommenter Kvam.

– Vi solgte fordi vi ønsker å satse mer på boligutvikling. Vi vurderte et prosjekt på den ene eiendommen på Råholt, men valgte å selge da vi fikk muligheten, kommenter han.

LEDIGE NÆRINGSLOKALER

Næringsbygget i Råholtguta 2 har et stort ledig lokale etter dagligvarebutikken Rimi i første etasje, samt et ledig lokale i andre etasje.

– Vi må få liv i senteret igjen, sier Terje Gjeisklid som er medeier i Fundamentgruppen AS.

– Vi har ennå ikke overtatt eiendommene, så det er litt tidlig å si noe om hvordan vi tenker å utvikle dem, skriver Bjørn Dæhlie i en e-post i Eidsvoll Ullensaker Blad.

«Kebab-huset» på sørsida av Råholtgutua blir trolig erstattet med leilighetsbygg.

– Tomta i sør er ei sentrumstomt med «tøffelavstand» til senteret, så denne ser jeg for meg at blir omregulert til boliger, sier Bjørn Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.