Bjørn Dæhlie kuppet Solli Pensjonat i Eidsvoll sentrum og kjøpte objektet før første visning. I dag kan EUB presentere planene den tidligere skikongen har for den drøye 1,6 mål store eiendommen. I et brev til Eidsvoll kommune anmoder Romfarer arkitekter AS - på vegne av Bjørn Dæhlie - oppstart av reguleringsplanarbeid for eiendommen. Slik ser prosjektplanene ut:

Dæhlie ønsker blokkbebyggelse på eiendommen.

Leilighetsblokka ønskes oppført i fem etasjer over bakken.

Den sørlige fløyen ønskes avtrappet mot vest fra fem til fire etasjer. Dette mener forslagsstiller vil ivareta hensynet til omgivelsene og sikre bevaring av landskapssilhuetten.

LES OGSÅ: Klokkertro på Sundet - punget ut for sentrumseiendom

Opp til 119 kvadratmeter

Han ønsker bebyggelsen i planområdet organisert i L-form, slik at den favner uteoppholdsarealene som anlegges på tomtens vestlige side.

Illustrasjonsprosjektet viser 33 leiligheter. Størrelsene varierer fra 56,6 til 119 kvadratmeter. Alle leilighetene, slik de ser ut per i dag, er enten gjennomgående eller har fasader orientert mot to himmelretninger (endeleiligheter).

- Balkongene er generelt store og en del leiligheter har flere balkonger. Utformingen av balkongene er vekslende og bidrar til å skape variasjon i fasadene, fragmentering av volumet og nedskalering, skriver sivilarkitekt og partner Vibeke T. Dahle i Romfarer Arkitekter AS i brevet.

LES OGSÅ: Skal rive helt kvartal og bygge nytt i Sundet

67,6 prosent bebygd areal

Bjørn Dæhlie ønsker en utnyttelse på 67,6 prosent bebygd areal.

- Med bakgrunn i dette er det hensiktsmessig å utarbeide en ny reguleringsplan som er i samsvar med kommuneplanens arealdel, og som tilrettelegger for utbygging av eiendommen i tråd med dagens målsettinger, skriver Dahle videre.

Solli Pensjonat brukes i dag til hybler. Eiendommen er omfattet av reguleringsplanen for Sundgården med omland, vedtatt 17. november 1955. Denne planen fastsetter er utnyttelse på 20 prosent for våningshuset, samt 25 kvadratmeter garasje/uthus/fløybygning. Eiendommen er avsatt til sentrumsformål - i likhet med naboeiendommene i vest (Rubis-eiendommene) - i gjeldende kommuneplans arealdel.

- Dersom andre grunneiere vil være interessert i en utvidelse av planområdet, vil plangrensen kunne justeres i løpet av planprosessen, skriver Dahle.

Illustrasjonsprosjektet viser cirka 360 kvadratmeter felles uteareal på bakkeplan og en takterrasse på 410 kvadratmeter. Bilparkering er tilrettelagt hovedsakelig i kjeller, med et par parkeringsplasser på bakken. Sykkelparkering skal bli prioritert.

- Jeg har ikke sett skissene selv, men forstår at Bjørn Dæhlie er opptatt av både økonomi og fortetting i forhold til prosjekter i sentrum. Dette betrakter jeg som et utkast, men umiddelbart høres det ut som han følger retningslinjene som er gitt fra Fylkesmannen i forhold til fortetting i sentrum og i nærheten av kollektivknutepunkter, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

Han legger til at det er viktig med fortetting i sentrum. Samtidig mener han det er viktig å se på både estetikk og byggehøyder i forhold til naboer. Bjørn Dæhlie responderte ikke på EUBs henvendelser i denne saken onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.