Bare få måneder etter EUB avslørte planene om Dalkrysset Handelspark, har eiendomsutvikler Tim Holmvik i Hobrå eiendom signert intensjonsavtaler med flere store handelsaktører som vil drive forretning der.

- Hvilke selskaper er disse?

- Vi kan ikke gå ut med navn ennå, men planene har blitt svært godt mottatt i markedet. Onsdag skal vi møte et stort norsk familieeid konsern som sannsynligvis ønsker å ta et mastergrep om hele parken for å drive den største virksomheten der. Hvis de sier ja til å gå videre, blir det enklere å sette i gang, hvis ikke må vi fortsette arbeidet mot de ulike aktørene, påpeker han.

- Vil de kjøpe hele Dalkrysset Handelspark?

- Kanskje. Uansett er dette en stor aktør som blir retningsgivende for den videre utviklingen der.

- Når får vi navn på aktørene?

- I begynnelsen av andre kvartal, sier Holmvik.

MØBLER, BYGG, HAGE, MAT

På skissen over fotavtrykket til handelsparken, er det oppført bransjene møbler, byggevarehus, matvareforretning og hagesenter. I tillegg til en hurtigmatrestaurant og bensinstasjon.

- Men dette er bare fotavtrykket, her kan det bli flere etasjer med næringslokaler. Kanskje opp mot 30 meters høyde. Denne skissen er bare en visualisering av hvordan vi tenker oss handelsparken, sier Holmvik.

Han understreker at fellesnevneren for aktørene er en publikumsmagnet, altså matbutikken som kommunepolitikerne har sagt ja til.

- Den trekker et stort publikum mandag til fredag, så stort at det danner grunnlaget for de andre.

SENTRALT

- Hva ser interessentene i Dalkrysset Handelspark?

- De forstår at dette er et naturlig stoppested mellom Oslo og Hamar, og de ser nærheten til E6. Her er det rett inn og rett ut igjen, sier Holmvik.

- Hva med kundegrunnlaget?

- Flere stiller seg selvsagt det spørsmålet. Men vekst avler vekst, og de vet selvsagt at parken med disse ulike aktørene vil tiltrekke seg kunder. Vi ser nå dessuten starten på en enorm vekst på aksen Dal-Råholt-Eidsvoll Verk, og vi merker et enormt påtrykk fra næringsliv av nasjonal størrelse. Dessuten posisjonerer nå også små og mellomstore boligaktører seg i tillegg til de store, og det ser jeg også som et positivt tegn. Jeg tror denne aksen kommer til å fordoble seg i løpet av ti år, og det starter nå. Det blir enormt mange aktiviteter her i årene framover, understreker han.

LES OGSÅ: Vil til Dalkrysset

OMKJØRINGSVEI

På skissen er det inntegnet en ny rundkjøring på Kolonivegen, og en veistubb til tomtegrensen i nord.

- Er dette omkjøringsvegen rundt Råholt?

- I alle fall kan det være starten og slutten på en. Vi har spilt inn muligheten til kommunen som er velkommen til å bruke den som et påkoblingspunkt. Men diss to prosjektene lever hver for seg, så vi venter uansett ikke på dem, sier Holmvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.