Hurdølingenes historie ligger tungt i Dalheims vegger. Alle har et forhold til forsamlingshuset, som på en måte utspilte sin rolle da den kombinerte skolen og kulturhuset ble bygd. Men fortsatt er det behov for Dalheim til vel og foreninger og andre arrangement som ikke passer inn i en skole.

SALG ELLER UTLEIE

Hurdal sentrum velforening har rettet en forespørsel til kommunen om å få overta Dalheim vederlagsfritt, eventuelt for en symbolsk sum.

Dette ønsket var det bare Glad i Hurdal og Frp som støttet med sine til sammen tre stemmer.

Høyre la fram forslag om å taksere stedet og få lagt det ut på det åpne marked så fort som mulig.

Dette fikk bare Høyres to egne stemmer.

Resten av kommunestyret gikk inn for innstillingen fra formannskapet. De ønsker ikke å gi bort Dalheim til Hurdal Sentrum Velforening, men foreningen kan leie og drifte forsamlingslokalet, men da skal en samarbeidsavtale utlyses offentlig slik at andre interessenter kan få samme mulighet.

Eventuelt salg av eiendommen blir satt på vent til planen for områderegulering av sentrum er vedtatt, og skal Dalheim selges, skal det i så fall legges ut på det åpne marked.

En annen mulighet er at kommunen selv drifter, vedlikeholder og leier ut Dalheim til møter og arrangement inntil den eventuelt overdras til ny eier.

RIMELIG GODT FORNØYD

Reidar F. Quande og Oddvar Maack i Hurdal sentrum velforening var, til tross for at foreningen ikke fikk huset givendes, rimelig godt fornøyde med utfallet.

– Vi er kommet veldig mye lenger i og med at vi nå får muligheten til å drive Dalheim. Konkurranse om driften er vi ikke redde for. Det er vel ikke så mange som vil melde sin interesse. Og det er en fordel at kommunen fortsetter som eier. Den drifter videre med forsikring og strøm. Vi må skaffe leieinntekter fra lag foreninger og fester. Dette er en fin måte å begynne på. Vi setter i gang en prosess mot å få leie det så fort som mulig. Vi ser helst allerede fra 1. mai. Da får vi satt opp flaggstangen, og vi skal flagge både 1. mai og 17. mai, sier Quande.

LES OGSÅ: Vil ikke gi bort Dalheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.