• VINNER I JUNIORKLASSEN: Lukas Oterholdt ble vinner individuelt og fanget største fisk i juniorklassen. Foto: Privat.
  • VINNER I SENIORKLASSEN, STØRSTE FISK: Rolf Magnus Grenberg fra Kongen av Rapala dro opp en abbor på 44 cm og ble dermed vinner i seniorklassen. Foto: Privat

Med abborfylte Hurdalssjøen som arena kunne ikke forholdene bli stort bedre da NM i abborfiske gikk av stabelen.

– Det er morsomt å gjøre noe annet enn bare trolling. Dessuten er det et bra tiltak fra de som arrangerer, så da må vi støtte opp om dette, sier hurdølingen Espen Knai.

IKKE MED FOR Å VINNE

Knai og lagkameraten, Lars Jordahl, fra Skjetten fra laget Team Rundstjøli, er erfarne med trollingfiske av ørret på Mjøsa. De har deltatt på mange trollingkonkurranser gjennom årenes løp, abbor har det derimot vært lite av.

– I dag skal vi fiske litt dypt. De som fisker mye abbor har et fortrinn; de kan teknikkene og de ulike agnene. Espen er vokst opp i området her, så det er her fordelen vår ligger, smiler Jordahl.

Vinnersjansene var de to fiskerne noe usikre på.

– Vi er ikke her for å vinne, bare for å delta. Og når det gjelder fisking, så kan man ha flaks. Treffer man en god plass så er jo det fint.

– Nå skal vi se hvor alle kjører, og så skal vi legge oss der det ikke er folk, avslutter Knai før han og lagkameraten går i retning mot båten.

Regndråpene og den tunge disen over vannet satte åpenbart ingen demper på deltakernes fiskeglede og konkurranseinstinkt. Da startskuddet gikk av kjørte de mange båtene i full fart over sjøen på jakt etter et passelig sted å kaste ut snøret.

Overveldet og takknemlig

NM-konkurransen i abborfiske ble arrangert for første gang i år. 138 påmeldte fra hele landet, enten med båt, kajakk eller stående på land, gjorde arrangementsansvarlig, Oddvar Henriksen, fra Villmarksbutikken både overveldet og takknemlig.

– Det å skape aktivitet – det er kjempeviktig. Vi må nemlig prøve å fornye bransjen. Få fram flere som har lyst til å fiske, ikke bare de som har gjort det hele livet. Rekruttering er vi veldig opptatte av.

– Abbor er en art som er ganske lett å få. Det kreves ikke at man må være proff. Her har man folk i kano, kajakk, familiebåter samt profesjonelle som reiser rundt med fiskebåter. Vi er opptatte av at vi får det så kommersielt som mulig, slik at alle får vært med, sier Henriksen.

DIGER ØRRET I MJØSA: Yrkesfiskeren fra Nord-Norge fikk sin største fiskeopplevelse i Eidsvoll

Vinnerne

Topp 3 senior:

  • Lag Explore Finskogen i seniorklassen fikk smykke seg med tittelen som norgesmestere i abborfiske med en totallengde på 191 cm.
  • 2. plass: Team Fast Fisk, lengde: 179 cm.
  • 3. plass: G&T Team, lengde: 166 cm.

Største fisk:

Senior

  • Rolf Magnus Grenberg fra Kongen av Rapala fanget største fisk (44 cm) i seniorklassen.

Junior:

  • Lukas Oterholdt ble vinner av individuell klasse og største fisk (27 cm).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.