Det er i år syvende gang at det populære arrangementet går av stabelen, og det var allerede i morgentimene lørdag hektisk aktivitet både i og utenfor løypa der det ble klargjort for de mange deltakerne med spark.
Tyvstartet Spark-VM: Alle vant!

TILREISENDE FRA FLERE LAND

- Her blir det knallforhold, og vi gleder oss over alle de besøkende som har tatt turen hit til oss i Hurdal fra både fjern og nær. Det har valfartet med deltakere fra ikke bare rundt om på Østlandet, men også fra både Finland, Tyskland og Polen, forteller arrangementsleder Dag Langaard.
Arrangementet er åpent for alle som vil være med og det konkurreres i flere ulike klasser. Liv Røst Hagen og Tony Wehinger var blant dem som hadde startet dagen tidlig og startet forberedelsene sammen med sine barn og deres venner, som hadde reist fra Tyskland for å være med.
- Her er vi en stor gjeng, og alle ungdommene er klare til start. Vi er heiagjeng, og vi gleder oss. Det er et utrolig flott arrangement og alltid topp stemning her, sier ekteparet, som tok fatt på bakkene oppover Minneåsen for å sikre seg en fin rasteplass i sola, med god utsikt til løypa.
SE BILDER FRA SPARK-VM:
Bildeserie 1
Bildeserie 2
Bildeserie 3
Bildeserie 4
Hør hva 5 i bakken mener er det beste med Spark-VM.

STORT APPARAT I SVING

Etter flott korsang fra Team Kor i Granskauen, erklærte Hurdal-ordfører Runar Bålsrud årets Spark-VM for offisielt i gang, og ønsket både deltakere og publikum velkomne til bygda.
- Jeg vil rette en stor takk til Hurdal idrettslag, folkehøyskolen, alle frivillige, alle samarbeidspartnere og sponsorer. Uten dere hadde vi ikke fått til dette flotte arrangementet, sa Bålsrud, før det som seg hør og bør foran en VM-start ble allsang av «Ja vi elsker» før det hele ble sparket i gang fra toppen av Minneåsen.

EKSTRA TILTAK FOR Å FORHINDRE FYLLEFEST

Selve Spark-VM arrangementet avvikles utover ettermiddagen, men det er fortsatt ventet mye folkeliv rundt om på ulike ettermiddag - og kvelds arrangementer i bygda. I etterkant av fjorårets arrangement møtte arrangøren kritikk for at det til dels ble et problem med åpenlys fyllefest blant noen publikummere. Dette har de tatt grep for å forhindre i år.
- Spark-VM har blitt et stort arrangement, og vi på arrangørsiden understreker at dette er et alkoholfritt familiearrangement. Etter episodene i fjor er det tatt grep, og blant annet gjort avtale med afterspark-arrangørene om ikke å servere alkohol før arrangementet er ferdig, sier Dag Langaard.
Det er også satt inn ekstra ressurser fra politiets side i år, opplyser arrangøren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.