Politikerne i Oslo og Akershus er enige om å redusere den allerede avtalte økningen i billettprisene for kollektivreiser fra februar 2018.

– Det er bra for dem som reiser kollektivt og for miljøet – og det bidrar til å sikre kollektivtrafikkens konkurranseevne mot privatbilen og gir rom for en fortsatt høy passasjervekst, sier Oslos byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og Akershus’ fylkesordfører Anette Solli i en felles uttalelse.

Halvparten av kollektivtrafikkens bidrag til Oslopakke 3 for 2018 blir finansiert innen Ruters økonomiske handlingsrom (79 millioner kroner). Resten (79 millioner kroner) hentes gjennom økte billettpriser.

– Prisøkningen blir bare halvparten så stor i 2018. Det er viktig for reisende i Akershus, sier Solli.

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune eier Ruter. De har ikke tatt stilling til hvordan økning i billettprisene skal dekkes for 2019 og i påfølgende år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.