Han er Kiwis regionsjef i innlandet sørvest. Nå har de inngått en leieavtale med Bjørn Dæhlie (Sisa Invest AS) og Fundamentgruppen AS ved Terje Gjeisklid.

– Bygningen og arealene rundt med parkeringsareal skal få en betydelig ansiktsløftning. Går alt etter planen åpner vi butikken i de nye lokalene rett over nyttår i 2018, sier Thorvaldsen. Kiwi flytter dermed over Trondheimsvegen – fra Gladbakkvegen 2A til Råholtgutua 2.

– Hvorfor bytter dere lokale og flytter kun 200 meter i luftlinje?

– Tilgjengelighet er svært viktig for oss som selger dagligvarer. Lokalene vi har på Råholt i dag oppleves av mange kunder som lite tilgjengelige. Dette har vi fått flere tilbakemeldinger på. Flere opplever at det er vrient å komme til for å parkere, og også komme inn og ut av parkeringen. Det tar vi nå konsekvensen av.

LES OGSÅ: Nå forsvinner bank i butikk

Langsiktig leieavtale

Av hensyn til konkurransesituasjonen ønsker han ikke å kommentere dagens omsetning for Kiwi på Råholt. Han ser stort potensial i forbindelse med flyttingen over Trondheimsvegen.

– Vi har grei omsetning på butikken i dag, men potensialet er vesentlig større. Det er realistisk at omsetningen vil øke med 20–30 prosent i det nye lokalet. Kiwi vil overta hele lokalet på bakkeplan i Råholtgutua 2. Totalarealet i butikken vil bli 1.500 kvadratmeter, mens salgsarealet vil ligge like over 1.000. Dagens Kiwi-areal er cirka 900 kvadratmeter. Han forteller at Råholtgutua 2 vil få en betydelig ansiktsløftning før flyttingen er gjennomført.

– Det vil bli gjort oppgraderinger i lokalene, slik at de tilfredsstiller dagens krav. I tillegg vil varemottaket og parkeringsområdet rundt lokalet bli betydelig forskjønnet og oppgradert. Alt for å tilfredsstille dagens kundekrav, sier Thorvaldsen.

LES OGSÅ: Kiwi fikk ja - Rema må punge ut

Ga opp i lokalene

Han ønsker ikke å si leiekontraktens lengde.

– Det er alltid langsiktig i dagligvarebransjen, sier han.

Både Rimi og BilXtra har i løpet av de siste månedene gitt opp sine virksomheter i de samme lokalene. Kiwi ser likevel få betenkeligheter med å satse samme sted.

– Vi har brukt tid på å ta beslutningen, men vi er sikre på at dette er det rette å gjøre. Bygningen og området skal oppgraderes kraftig, slik at tilgjengeligheten blir bedre. Det kan også være mange årsaker til at det har gått feil med andre, sier Thorvaldsen. Skathol Råholt AS står oppført som eier av Gladbakkvegen 2A – dagens Kiwi-lokaler. EUB har – uten å lykkes – prøvd å få en kommentar fra Jesper Holte (daglig leder) til denne saken.

Vil bygge leiligheter på naboeiendommen

Bjørn Dæhlie er glad for å ha fått på plass Kiwi som ny leietaker i Råholtgutua 2. Nå starter reguleringen av eiendommen på motsatt side av veien.Kun uker etter at Dæhlie, gjennom investeringsselskapet Sisa Invest AS og Fundamentgruppen AS, med hovedtilhold i Elverum og avdeling på Jessheim, kjøpte Råholtgutua 1 og 2 er nye planer klare. Mens den ene eiendommen nå får Kiwi som én av leietakerne, er det planlagt leiligheter på den andre eiendommen.

– Vi jobber med å tegne noe der, og reguleringsprosessen starter nå, sier Bjørn Dæhlie. 

Selve tomta – med «kebaben» på hjørnet er på cirka 5 mål.

– Der vil det komme leiligheter etter hvert?

– Ja, det er ønsket vårt, svarer Dæhlie. I tillegg til Kiwi, vil Råholtgutua 2 fortsatt romme frisør, garnbutikk og treningsstudio. I tillegg står et lokale på 300–400 kvadratmeter ledig.

Råholt-utviklingen

Det skjer store endringer på Råholt. Her er noe av det som har skjedd i det siste:

  • Totens Sparebank gir opp i Sundet og flytter til Gladbakkgutua 28 på Råholt.
  • BilXtra har gitt opp satsingen i Råholtgutua 2.
  • Euronics-butikken på Råholt er konkurs og har meldt oppbud i Flaenbakken 2.
  • Vinmonopolet starter utsalg i Amfi Eidsvoll på Råholt. Utsalget vil åpne i høst. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.